In Wageningen kreeg wethouder Bosland het eerste exemplaar van het jeugdmagazine dierenambulance Nederrijn uitgereikt.
In Wageningen kreeg wethouder Bosland het eerste exemplaar van het jeugdmagazine dierenambulance Nederrijn uitgereikt. gertbudding.nl

Eerste jeugdmagazine dierenambulance Nederrijn voor wethouder Bosland

22 november 2021 om 22:12 Overig

Gert Budding

REGIO Om de jeugd meer te betrekken bij het dierenwelzijn in algemene zin, is afgelopen donderdag in de bblthk het eerste nieuwe jeugdmagazine van dierenambulance Nederrijn overhandigd aan de Wageningse wethouder Bosland. Het kantoor en de uitvalsbasis van de dierenambulance zijn gevestigd in Heelsum. 

“De reden dat we het eerste jeugdmagazine in Wageningen hebben uitgereikt is, dat andere betrokken gemeenten hierin niet mee wilden sponsoren”, zegt coördinator Wilma Kok van Dierenambulance Nederrijn, verantwoordelijk voor dienstverlening aan dieren in nood in de gemeenten Renkum, Rhenen en Wageningen.

Het nieuwe jeugdmagazine van de dierenambulance beschrijft op een aantrekkelijke manier het werk van de dierenambulance, met prachtige foto’s, leuke illustraties, spelletjes en puzzels. “Uitgelegd wordt wat je het beste kunt doen als je een gewond dier vindt, zoals een vogel die niet kan vliegen”, doceert Wilma Kok. Maar ook hoe lang rommel in de natuur blijft liggen, welke bijzondere dieren in de omgeving leven en hoe je zelf op avontuur kunt gaan om meer van de natuur te leren. 

Het jeugdmagazine wordt uitgedeeld in het kader van het voorlichtingsproject dat de dierenambulance dit schooljaar organiseert voor basisscholen in de gemeenten Renkum, Rhenen en Wageningen. “We kunnen dit voor scholen kosteloos doen”, licht penningmeester Izak Mauritz toe. “De benodigde middelen zijn met subsidie en fondsen bijeengebracht.” Het nieuwe jeugdmagazine is ook verkrijgbaar in de bibliotheken.

advertentie
advertentie