Parkeervergunning voor hele Veluvia

22 december 2021 om 12:41 Overig

Volgens wethouder Peter de Haan is het parkeren met vergunning ingevoerd na een enquête onder de bewoners. “In een deel van de wijk was een meerderheid voor het invoeren van een parkeervergunning. Toen dat daadwerkelijk van start ging, bleek dat de parkeerdruk in de omliggende straten duidelijk toenam. Dat is het zogenaamde waterbedeffect. Mensen die in het centrum werken, zoeken een plek waar ze hun auto gratis de hele dag kunnen laten staan.”
Bewoners van de omliggende straten gingen naar de gemeentelijke bezwarencommissie. Omdat minder dan de helft van de bewoners de oorspronkelijke enquête had ingevuld, vonden zij dat het besluit om vergunningparkeren slechts in een deel van de wijk in te voeren teruggedraaid moest worden. De bezwarencommissie gaf hen gelijk en De Haan gaat nu ook mee in de bezwaren.

WAGENINGEN Dit jaar is in een deel van de wijk Veluvia het vergunningparkeren ingevoerd. Dat levert echter overlast op in de omliggende straten van de wijk. Daarom wil de gemeente het volgend jaar alsnog invoeren in de hele wijk die ligt tussen de Generaal Foulkesweg, Arboretumlaan, Ritzema Bosweg en Otto van Gelreweg.

Volgens De Haan kan het vergunningparkeren voor de hele wijk per 1 mei ingaan. “We moeten het eerst juridisch goed regelen. Vervolgens kan er nog bezwaar gemaakt worden. Ook het bestellen van de verkeersborden duurt een tijdje. Met eigenaars van de voorzieningen in de wijk, zoals kerken en school, gaan we bespreken welke mogelijkheden er zijn om het parkeren van medewerkers en bezoekers op te lossen.”

Een parkeervergunning kost 90 euro per jaar. Een vergunning voor een tweede auto kost135 euro per jaar. 

advertentie
advertentie