Petra van Amersfoort (links) en Wil Luurs: "We denken dat we in deze samenleving met Waggel & Co steeds harder nodig zijn..."
Petra van Amersfoort (links) en Wil Luurs: "We denken dat we in deze samenleving met Waggel & Co steeds harder nodig zijn..." Jan Boer

Waggel & Co helpt met mode

29 december 2021 om 22:45 Overig

Originele, nieuwe kleding voor de minima

WAGENINGEN - Als je het geld niet hebt wordt het heel moeilijk om je ook nog eens goed in de kleren te steken. Die gedachte heeft de mensen achter Waggel & Co geprikkeld om actief te worden om ervoor te zorgen dat daar iets aan gedaan wordt. De naam is bijzonder en het doel is goed. Waggel & Co staat voor: Wageningse Gelederen en Combinatie. 

Jan Boer

Het is een groep vrijwilligers, die zonder welke verenigingsvorm dan ook, op de gedachte kwam zich al breiend, naaiend en hakend in te zetten voor anderen, zodat deze groep er ook goed gekleed uit kan zien. Achter Waggel & Co zit Wil Luurs, die aan raadslid Petra van Amersfoort (PvdA) vroeg om de uitgifte van de gratis kleding officieel te komen openen in wijkcentrum de Pomhorst. “Met plezier! Dit is zó’n mooi initiatief, waarvan ik vind dat de gemeente hier volop aandacht aan moet geven. Hier wordt iets gedaan voor de mensen, die in deze tijd op veel fronten het niet meer bij kunnen houden. Het mooie is dat dit een totaal eigen initiatief is, waar de gemeente heel eenvoudig iets mee kan doen”. Van Amersfoort voelt zich aangesproken door wat hier gebeurt: “Het komt vanuit de mensen zelf, niet van bovenaf opgelegd. Men kan maar één middag in de Pomhorst terecht, waar aan de kleding gewerkt wordt. Het zou fijn zijn wanneer er gratis een ruimte zou zijn, waar men vaker per week zou kunnen werken. Zo’n ruimte moet toch wel ergens zijn voor deze groep vrijwilligers?” Wil Luurs zegt: “Er is in Wageningen veel verborgen armoede, met name onder ouderen en alleenstaanden. We zijn afhankelijk van stoffen, wol en ander materiaal, dat wij gratis aangeleverd hopen te krijgen. We zijn volledig afhankelijk van giften. Per keer bekijken we dan wat we daarvan kunnen maken. Het maakt je dus ook creatief! De gemeente helpt ons niet, we vangen daar alleen maar bot”. Ze vertelt dat er regelmatig mensen langskomen, die met grote (sociale, financiële, digitale) problemen zitten: “Deze mensen verwijzen we door naar de juiste lokale instanties”. Men kan op vrijdagmiddag langskomen in de Pomhorst om aan te geven wat men nodig heeft. Of stuur een e-mail naar: willuurs@upcmail.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie