Op zaterdag 18 juni kunt u in de Bevrijdingskerk genieten van liederen uit de hele wereld tijdens het jubileumconcert van Volkooren
Op zaterdag 18 juni kunt u in de Bevrijdingskerk genieten van liederen uit de hele wereld tijdens het jubileumconcert van Volkooren Volkooren

Feestelijk optreden Volkooren

Overig

Jubileumconcert zaterdag 18 juni

Wageningen ‘Un poquito cantas! Le-Lo-La, Le-Lo-La!’ Het Wagenings Volkooren heeft alle reden om te zingen! Ze vieren namelijk hun 30 jarig bestaan en ze kunnen eindelijk weer optreden.

Pauline Schakenbos

Eigenlijk zou het koor al in november 2021 een jubileumconcert geven. Dat werd op het laatst afgelast door Corona. Eindelijk kan dat nu plaatsvinden. Op zaterdag 18 juni biedt het koor een gevarieerd, vrolijk en kleurrijk optreden in de Bevrijdingskerk.

Op het programma staan liederen van volksculturen uit de hele wereld, uit Zuid-Amerika, Noord-Amerika, Spanje, Portugal, Engeland, Zweden, Finland, Italië, Kroatië, Macedonië, Roemenië, Oekraïne, Georgië en Zuid-Afrika.

Wagenings Volkooren bestaat uit 40 leden, mannen en vrouwen. Onder leiding van Gerard Schoren vertolken zij veelal traditionele liedjes in de oorspronkelijke talen. Samen maken ze er een toegankelijk, veelzijdig en aanstekelijk geheel van.

Op zaterdagmiddag 18 juni kunt u hiervan genieten. Dan geeft Volkooren een feestelijke concert in de Bevrijdingskerk aan de Ritzema Bosweg in Wageningen.

Het programma bestaat voor een deel uit bekend repertoire, daarnaast heeft het koor kans gezien om nieuwe nummers in te studeren. Soms melancholisch, soms heel uitbundig. De inloop is vanaf 14:30u met accordeonmuziek van Marco Dufour. Het concert begint om 15:00u. Na afloop is er een hapje en een drankje met muziek van Abim. 

Kaarten zijn te bestellen op www.volkooren.nl. De prijs is € 7,50 en kinderen t/m 12 jaar betalen € 1,00.

ZANGERS GEZOCHT Altijd al in een gezellig koor willen zingen? Zing mee met Volkooren. De mannen zoeken versterking voor hun stemgroepen. Zangervaring is niet vereist, enkel je enthousiaste inzet om samen muziek te maken. Meld je aan via de website. De repetities zijn op maandag vanaf 20:00 uur in Vilente Pieter Pauw aan de Costerweg 75 in Wageningen.

w www.volkooren.nl

advertentie
advertentie