Buitenfilm in Torckpark.
Buitenfilm in Torckpark. Heerenstraat Theater

Buitenfilms in het Torckpark

Overig

Het Heerenstraat Theater pakt weer groot uit!

WAGENINGEN Natuurlijk komen de buitenfilms dit jaar ook om de hoek kijken tijdens de Wageningse Cultuurzomer. Wederom een prachtig programma, met de bijzondere ervaring in de buitenlucht, waardoor deze het deze zomer weer een groot feest wordt in het Torckpark. Het Heerenstraat Theater heeft de volgende vier films bekend gemaakt: Grutto, Top Gun Maverick, Elvis en James Bond: No Time To Die.

Vlak voordat het buitenfilmprogramma los barst wordt de Wageningse Cultuurzomer officieel geopend door Burgemeester Floor Vermeulen en de Wethouder van Cultuur Maud Hulshoff, op zaterdag 6 augustus.

GRUTTO Als opening van alle buitenfilms heb je de meest Wageningse film die ook maar te bedenken valtSinds de jaren zestig is de populatie grutto’s met bijna 70% afgenomen. Het verhaal van de achteruitgang van de Grutto is het verhaal van het veranderende landbouwsysteem; niet alleen in Nederland. Deze documentaire laat zien hoe hard de grutto moet werken om te overleven in de mensenwereld. Grutto is een film van regisseur Ruben Smit en Melchert Meijer zu Schlochtern met muziek van de Wageningse musicus Sofia Dragt.

TOP GUN MAVERICK Na meer dan 30 jaar is het dan zover, Top Gun Maverick. De moedige testpiloot gaat een nieuwe uitdaging aan in zijn carrière, en dit zou nog wel eens de grootste uitdaging tot nu toe kunnen zijn: lesgeven. Wanneer hij een nieuwe lichting van Top Gun-piloten moet trainen voor een zware speciale missie, ontmoet hij Luitenant Bradley “Rooster” Bradsaw. Hij is de zoon van Mavericks overleden vriend en Luitenant-Officier Air Nick “Goose” Bradshaw. Hij zal klaar moeten staan voor een gevaarlijke missie. Samen met het verleden en overkokende ego’s belooft dit een spectaculaire film te worden. En dit in de buitenlucht met de fantastische jaren 80 muziek uit Top Gun.

ELVIS ‘’When things are too dangerous to say ... sing’’. De nieuwe Elvis wordt naar u toegebracht, het ingewikkelde verhaal van de King of Rock-‘n-Roll verteld op groot scherm. Met elk hoekje, elk naadje te zien. Elvis kleurt buiten de lijntjes, laat zien dat out of the box zijn een feestje is. Met de originele stem van Elvis gemixt met die van de hoofdrolspeler Austin Butler wordt het levensverhaal verteld van een nerveuze, dunne zanger. Die word omgetoverd tot de grootste Rock-‘n-Roll ster aller tijden.

JAMES BOND: NO TIME TO DIE In alweer de 25e James Bond film heeft James zijn extravagante leven als geheim agent achter zich gelaten. Hij leefde een rustig leven op Jamaica, totdat dit onderbroken wordt door zijn oude vriend Felix Leither. In deze film wordt er een wetenschapper ontvoerd, en is Bond zijn hulp dringend nodig. Echter is deze missie (zoals altijd) ingewikkelder dan verwacht. Ze komen op het spoor van een mysterieuze schurk met levensgevaarlijke technologie. Met onverwachte bondgenoten, passie en bovenal avontuur is deze James bond een spectaculaire afsluiting van het buitenfilm programma.

www.wageningsecultuurzomer.nl

advertentie
advertentie
Afbeelding
Europees damtitel voor veteraan Ivens 7 uur geleden
Afbeelding
Klusteam Energiek Roghorst 29 sep, 20:22
Afbeelding
Klassieke muziek is niet saai 29 sep, 20:20
Afbeelding
Italian Coffee Company groeit 29 sep, 20:17
Afbeelding
Geld voor stadsgracht 28 sep, 07:46
Afbeelding
Redichem en SKV debuteren op De Wageningse Berg 26 sep, 19:22
Afbeelding
Dokter, Jazz & Co 26 sep, 16:26