Eva is bezig met haar nieuwe documentaire en daarbij heeft ze hulp nodig.
Eva is bezig met haar nieuwe documentaire en daarbij heeft ze hulp nodig.

Film over hulphond in opleiding

Overig

WAGENINGEN Eva Krol is een beginnende documentairemaakster die is geboren en getogen in Wageningen. Momenteel is ze bezig met het ontwikkelen van haar nieuwe documentaire Zorgeloos en daarbij heeft ze hulp nodig.

Wageningse documentaire-maakster maakt film 

Met deze documentaire heeft Eva de Go Short Gelderland Film Pitch #4 gewonnen, waardoor ze een startbudget heeft ontvangen van het Go Short International Short Film Festival en Omroep Gelderland. Maar daarmee is ze er nog niet. Bij het maken van een film komen namelijk veel kosten kijken, denk aan de apparatuur, het inhuren van crewleden en de afwerking van de film in postproductie. Daarom heeft ze hulp nodig. In Zorgeloos wordt Daniëlle (24) gevolgd, samen met haar psychosociale hulphond in opleiding. Daniëlle kampt al jaren met psychische problemen, met name angst en paniekaanvallen en een eetstoornis. Ze heeft ontzettend veel vormen van therapie geprobeerd, maar niks heeft echt geholpen. Een psychosociale hulphond ziet ze dan ook als laatste redmiddel. Het is haar hoop om te kunnen herstellen en de draad weer op te kunnen pakken. Maar voordat de hond haar echt kan gaan helpen, staat een ontzettend zwaar en intensief trainingsprogramma voor de boeg. Het doel van deze documentaire is enerzijds om meer aandacht te vragen voor mentale (en dus vaak niet zichtbare) problematiek, anderzijds om het bestaan en het werk van psychosociale hulphonden meer bekendheid te geven. 

Help jij mee om deze documentaire te realiseren en mentale gezondheid en psychosociale hulphonden onder de aandacht te brengen? Steun Eva via de crowdfunding op www.voordekunst.nl.

advertentie
advertentie