Start en finish is op de blauwe atletiekbaan van De Bongerd.
Start en finish is op de blauwe atletiekbaan van De Bongerd. Veluweloop

Veluweloop viert jubileum

Overig

WAGENINGEN De Veluweloop is al tientallen jaren de mooiste hardloopestafette van Nederland. Op zaterdag 8 oktober gaan meer dan duizend hardlopers voor de 40e keer 90 kilometer lang sportief genieten van de mooie omgeving van Wageningen. De blauwe atletiekbaan op Sportcentrum de Bongerd is de locatie voor de start en de finish.

Zaterdag 8 oktober is de 40e editie van de estafetteloop

Kees Stap

Mirthe Gijsbers en Dirk Wijnen zitten samen met drie andere studenten in de organisatie van de Veluweloop. Zij hebben de ambitie om dit jaar 100 teams met in totaal 1.200 deelnemers te werven. “De Veluweloop blijft een uniek evenement met de prachtige route over de Veluwe en de begeleiders die zich per fiets verplaatsen.”

Mirthe heeft vorig jaar zelf meegelopen en roemt de sfeer tijdens de estafetteloop. “De combinatie van lopen in de natuur en dat samen te doen met je team is uniek. Ik wil daarom graag mijn steentje bijdragen om dit mogelijk te maken.” Dirk is een sportfanaat en heeft naast zijn studie wat tijd over. “Dit vind ik een mooie invulling van mijn studiepauze.”

Er is volgens het tweetal al flink wat belangstelling voor de jubileumeditie. “We hebben al de nodige inschrijvingen van de vaste club deelnemers. Tijdens de introductiedagen en de start van het nieuwe studiejaar gaan we veel studenten enthousiast maken. Maar iedereen mag meedoen, we roepen alle Wageningers op om een keertje mee te lopen.”

Uiteraard wordt deze jubileumeditie wel extra feestelijk. Toch kunnen Mirthe en Dirk daar nog niet veel over vertellen. “We hebben maar een klein organisatiecomité, we doen alles met zijn vijven. Daarom hebben we voor het avondprogramma en het slotfeest een aparte lustrumcommissie. Zij gaan ongetwijfeld voor een prachtig programma zorgen.”

De Veluweloop heeft de ambitie om niet alleen de mooiste, maar ook de groenste estafetteloop van Nederland te zijn. Dit jaar doet de organisatie daar weer extra zijn best voor. “Het slotdiner is standaard vegetarisch, als je vlees wilt moet je bijbetalen”, aldus Dirk. “We stimuleren de deelnemers om met het OV te komen, parkeren kost geld. En wie extra programmaboekjes wil, moet daarvoor betalen.”

Aan de Veluweloop is ook een goed doel verbonden. Dit jaar is dat de Stichting Drive for Life. Zij helpen onzichtbare jongeren, die niet volledig kunnen meedoen in de maatschappij, door hen een unieke ervaring te laten beleven. Hierdoor kunnen ze al hun zorgen even vergeten en onbezorgd ontspannen. Samen eruit, op pad om iets leuks te beleven en even een luisterend oor.

Meer informatie en aanmelden om mee te lopen kan via www.veluweloop.nl.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Europees damtitel voor veteraan Ivens 7 uur geleden
Afbeelding
Klusteam Energiek Roghorst 29 sep, 20:22
Afbeelding
Klassieke muziek is niet saai 29 sep, 20:20
Afbeelding
Italian Coffee Company groeit 29 sep, 20:17
Afbeelding
Geld voor stadsgracht 28 sep, 07:46
Afbeelding
Redichem en SKV debuteren op De Wageningse Berg 26 sep, 19:22
Afbeelding
Dokter, Jazz & Co 26 sep, 16:26