Sportservice De Vallei biedt deze zomer vier donderdagen de nodige afleiding met sport en spel voor bewoners van het AZC aan de Bosrandweg in Wageningen.
Sportservice De Vallei biedt deze zomer vier donderdagen de nodige afleiding met sport en spel voor bewoners van het AZC aan de Bosrandweg in Wageningen. Sportservice De Vallei

Sport en spel als welkome afwisseling voor bewoners AZC

11 augustus 2022 om 15:08 Overig Deel je nieuws

Voor bewoners van het AZC aan de Bosrandweg in Wageningen is de zomer niet echt vakantietijd. Kinderen en volwassenen zijn de hele zomer gebonden aan de plek. Er is weinig vertier. Daarom werkt Sportservice De Vallei vier weken mee om met sport en spel de broodnodige afwisseling te bieden. De afgelopen drie weken deden veel bewoners van het AZC vol enthousiasme mee. Donderdag 18 augustus is de laatste keer.

Elke donderdagmiddag biedt buurtsportcoach Iris Schaars een afwisselend sport- en spelprogramma. Specifiek gericht op de jeugd die zich best verveelt, maar ook volwassenen weten de weg naar de activiteiten te vinden. Sportservice De Vallei neemt sport- en spelmateriaal mee. Iedereen mag daar zelf, of onder begeleiding, naar hartenlust mee spelen.

Met de activiteiten wil Sportservice De Vallei niet alleen een leuke afwisseling bieden, maar mensen ook in beweging te krijgen. Dat lukt goed, de belangstelling is groot. De organisatie streeft er naar om ook na de vier weken blijvend het sporten en spelen te stimuleren. Bij de materialen die nu worden meegenomen wordt gekeken of en hoe die aanslaat. Uiteindelijk wil Sportservice De Vallei een zogeheten SAM Beweegkliko plaatsen met sport- en spelmateriaal, waar bewoners later blijvend en zelfstandig gebruik van kunnen maken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie