Johanna Schröder.
Johanna Schröder. Wilde Wereld

Late Night Wageningen Show

31 augustus 2022 om 18:37 Overig

WAGENINGEN Het was niet echt laat en kwam niet op televisie, maar een show was het wel. Theatermaker en Wageningse student Johanna Schröder trad live op in theater De Wilde Wereld.  

Talkshow live in theater

Problemen ter sprake brengen zonder dat het zwaar wordt, dat is de uitdaging die Johanna aan wilde gaan. “Ik stelde me een prachtige tv-show voor, ‘s avonds laat, met mij als host, zoals Jimmy Fallon of David Letterman. Bijzondere gasten uitnodigen, interessante onderwerpen aankaarten en grappen tussendoor. Maar dan niet op tv maar live op het podium in Wageningen. De Late Night Wageningen Show!” Woensdag was de première als onderdeel van de Wageningse Cultuurzomer. 

Met haar eerste gast, wethouder Anne Jansen, kaartte Johanna de woningcrisis aan. Met haar tweede gast, Tutku Yüksel, sprak ze zeer persoonlijk over psychische problemen. Iets waar veel jongeren mee worstelen, maar wat nog altijd heel moeilijk bespreekbaar is.

Er waren veel grappen en speelse momenten. Tutku werd onderworpen aan een Food Roulette: beantwoord deze heel persoonlijke vraag, of eet iets wat je heel vies vindt. Anne Jansen mocht een persconferentie doen waarbij ze naar het onderwerp mocht raden.

In een spel met het publiek toonde Johanna aan dat kleine problemen makkelijk zijn op te lossen, als je maar durft te vragen. 

“Wie heeft er iets wat ie al heel lang uitstelt, omdat ie niet weet hoe het moet?” “Een zakelijke rekening in Nederland afsluiten,” zei Pablo met groene vingers. “Een perenboom snoeien,” riep financieel expert Joanna. Een match was snel gemaakt, zij konden elkaar verder helpen.

HUIFKAR Minder makkelijk was het derde probleem. “Ik zoek een huifkar, of eigenlijk iemand die kan helpen beoordelen als ik er een koop.” 

Daar had niemand in de zaal ervaring mee. “Maar misschien wel iemand die dit hier in de krant leest…?” Dan kunt u mailen naar creatiefhuis.wageningen@gmail.com

Johanna is van plan meer shows te maken en ook haar publiek vond het voor herhaling vatbaar.

Johanna Schröder in gesprek met Tutku Yüksel (links) op het podium van de Wilde Wereld
advertentie
advertentie