Jolanda Qualm (links) en Ynske Ackerman, de drijvende en inspirerende krachten achter Vital Eenergy Center in Wageningen, op 'het Yoga dakterras'.
Jolanda Qualm (links) en Ynske Ackerman, de drijvende en inspirerende krachten achter Vital Eenergy Center in Wageningen, op 'het Yoga dakterras'. Dick Martens

‘Yoga maakt vrolijk en zet je in beweging’

Overig

WAGENINGEN Stress, een burn out, lichamelijke of psychische klachten. In het huidige jachtige tijdsbeeld veelvuldig voorkomende ongemakken. Wat is dan de manier om weer opgewekt en fit deel uit te gaan maken van de maatschappij, weer te gaan doen waar je je goed bij voelt. Leg die vraag voor aan Ynske Ackerman en Jolanda Qualm en in koor volgt het antwoord: Yoga. Het energieke en enthousiaste duo opende twee jaar geleden ‘hun’ Vital Energy Center aan de Industrieweg 21 in Wageningen. Een rondleiding door het gebouw dompelt je van de ene in de andere verbazing. Een yoga- en bewegingsmonoloog overtuigt je vervolgens dat dat de gouden combinatie is van bewegen, ontspannen het bewust zijn van je ademhaling en signalen in je lijf en hoofd.

‘Open Week’ bij Vital Energy Center van 18 tot en met 25 september

Dick Martens

,,Om nog veel meer mensen te kunnen overtuigen van het belang van bewegen en wat de mogelijkheden daartoe zijn bij ons Vital Energy Center houden we van 18 tot en met 25 september een Open Week, waarin de lessen gratis zijn”, legt Jolanda uit, die evenals Ynske veel ervaring heeft als yoga-docente. Ondertussen toont ze trots de ruime zalen, de fitnessruimte, de spreekkamers voor psychologen, kleedkamers en douches. Ook de bovenverdieping is fraai, met een grote zaal, een loungeruimte waar gezellig nagepraat kan worden met een drankje. Er kan zelfs overnacht worden na deelname aan bijvoorbeeld een workshop of retraite, want ook die vinden er plaats. En dan is er ook nog het Yoga dakterras, met een fraai uitzicht over Wageningen. ,,Hier wordt ook lesgegeven. Hoe gaaf is dat. Dat geeft je energie en inspiratie. Yoga laat je even nergens aan denken en de rust in jezelf ontdekken. En iedereen is welkom.”

Meer bekendheid genereren is het doel van de ‘Open Week’. ,,Iedereen die de wens heeft vitaler te worden, soepeler of sterker helpen wij verder. Adviseren wat allemaal kan. Dat strekt van de cursus Yoga Basics, gericht op beginners of voor diegene die terug willen naar de basis en de cursussen Acro en Handstand Basics. Van Boksen & Yoga, Dynamic Yoga, Stoelyoga, echt aan te bevelen voor mensen die denken niets meer te kunnen, Rooftop Yoga, Ashtanga Yoga, Qigong en Power Yoga. Graag vooraf aanmelden door te boeken via: www.vitalenergycenter.nl/rooster of telefonisch: 06 29336060.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Europees damtitel voor veteraan Ivens 6 uur geleden
Afbeelding
Klusteam Energiek Roghorst 29 sep, 20:22
Afbeelding
Klassieke muziek is niet saai 29 sep, 20:20
Afbeelding
Italian Coffee Company groeit 29 sep, 20:17
Afbeelding
Geld voor stadsgracht 28 sep, 07:46
Afbeelding
Redichem en SKV debuteren op De Wageningse Berg 26 sep, 19:22
Afbeelding
Dokter, Jazz & Co 26 sep, 16:26