Kampioen Fred Ivens zingt het Wilhelmus mee op de (zeer wiebelige) hoogste trede van het erepodium.
Kampioen Fred Ivens zingt het Wilhelmus mee op de (zeer wiebelige) hoogste trede van het erepodium. Chittra Jaipal

Europees damtitel voor veteraan Ivens

Overig

WAGENINGEN Zes ronden lang ging hij aan de leiding maar de dubbele ronde op de slotdag was voor Fred Ivens net te veel. Waardoor de 78-jarige routinier van de Wageningse topdamclub WSDV op het Europees kampioenschap voor veteranen in Bergamo (It.) uiteindelijk met een derde plaats genoegen moest nemen. Ivens was daar best tevreden mee, te meer omdat hij zich wel de titel in de 70+-klasse toeëigende. 

Na een bliksemstart met vier overwinningen op rij volgde een verdiende nederlaag tegen landgenoot Andrew Tjon A Ong, die nipt tweede werd. Daarna volgden nog vier remises tegen allemaal sterke tegenstanders. De titel ging naar de Italiaanse meester Walter Raimondi, die een punt meer scoorde.

WSDV-clubgenoot Arie Janssen van Doorn eindigde in de middenmoot en was de remisekoning met negen remises. Dat was best knap want in twee partijen kwam hij een schijf achter.

Ook de tweede Grand Prix van de DroomDamsters, de vereniging die het vrouwendammen promoot, is gewonnen door de Poolse NataliaSadowska. Zij bleef in Utrecht de andere oud-wereldkampioene, WSDV-ster Darya Tkachenko een neuslengte voor. Beiden scoorde 13 punten uit acht partijen. Voor Ester van Muijen restte slechts de ondankbare vierde plaats. De piepjonge Marjory Feyt deed het, in een veld van 20 damsters, met een score van 8 uit 8 en een twaalfde plek heel verdienstelijk. 

advertentie
advertentie