Woonkeuken met zitgedeelte hospice De Zijdevlinder
Woonkeuken met zitgedeelte hospice De Zijdevlinder

Hospice De Zijdevlinder geopend

Overig

WAGENINGEN Bij verpleeghuis Rumah Kita in Wageningen is de interne verbouwing voor een zelfstandig hospice afgerond. De kamers en gezamenlijke ruimtes zijn ingericht en in oktober konden de eerste gasten worden verwelkomd.

Het hospice is bedoeld voor iedereen vanaf 18 jaar in de laatste drie maanden van zijn of haar leven. Voor opname in het hospice bij Rumah Kita hoeven gasten niet van Indische of Molukse afkomst te zijn. De Zijdevlinder wordt namelijk een hospice voor mensen met verschillende culturele achtergronden. Het is een zelfstandig hospice met bijbehorende eigen ingang en een eigen naam. Het hospice is bedoeld voor mensen die thuis wonen of in het ziekenhuis verblijven. Bewoners die in het verpleeghuis wonen, overlijden in hun eigen omgeving met bekende verzorgers om zich heen. 

De Zijdevlinder biedt plek aan maximaal tien mensen. Gasten hebben een eigen kamer met veel privacy. Natuurlijk kunnen zij die naar eigen smaak verder inrichten, met wat eigen vertrouwde spulletjes die aan thuis herinneren. De kamers zijn van alle gemakken voorzien, zoals tv en internet. Daarnaast is er een sfeervolle gedeelde woonkeuken met zitgedeelte. In de tuin kunnen de gasten aangenaam verblijven. 

In De Zijdevlinder krijgen gasten alle zorg en ondersteuning die zij nodig hebben. Vanuit Rumah Kita staat er een toegewijd, deskundig team voor hen klaar. 24 uur per dag is er een arts beschikbaar om met gasten en hun verwanten mee te denken. Verder bestaat het team uit onder meer verpleegkundigen, verzorgenden, een fysiotherapeut en een ergotherapeut. Als dat nodig is, krijgen gasten ook ondersteuning van bijvoorbeeld de diëtist, logopedist of psycholoog. Het contact is altijd laagdrempelig. Behalve zorgprofessionals, zijn er ook veel vrijwilligers actief in De Zijdevlinder. De vrijwilligers nemen de tijd en ruimte om gasten te leren kennen en om in te spelen op hun wensen.

advertentie
advertentie
Afbeelding
SAM Plein De Roghorst stimulans voor buiten sporten en spelen 16 uur geleden
Afbeelding
WSDV Gelders damkampioen 5 feb, 09:57
Afbeelding
Nederlandse tafeltennisters in Wageningen onderuit tegen frankrijk 3 feb, 19:42
Afbeelding
Tips om jezelf voor te bereiden op carnaval 3 feb, 08:03
Afbeelding
WSDV-motor draait op volle toeren 1 feb, 12:14
Afbeelding
Op eigen houtje, vrouwen in Elfstedentocht 1 feb, 12:11
Afbeelding
Wageningen eert zijn sporters 31 jan, 11:49