Afbeelding

Doe mee: Kerstactie van Vluchteling Onder Dak

Overig

WAGENINGEN Stichting Vluchteling Onder Dak organiseert dit jaar weer een kerst-actie voor haar cliënten in Wageningen en omgeving. Het gaat om mensen die vaak nog in afwachting zijn van de uitkomst van hun procedure, maar die geen opvang krijgen van de overheid. Zij staan letterlijk op straat zonder middelen van bestaan. VOD vangt deze mensen en kinderen op, zorgt dat ze onderdak en te eten hebben, biedt juridische ondersteuning en maatschappelijke begeleiding.

De afgelopen maanden hebben twee gezinnen en twee alleenstaanden, die VOD ondersteunde, alsnog een verblijfsvergunning gekregen. Dit laat zien hoe belangrijk het werk van VOD is en wat een levensgroot verschil het maakt voor deze mensen.

“We begeleiden op dit moment ongeveer 30 personen, waarvan 13 kinderen. Om de kerst ook voor hen een bijzondere tijd te laten zijn, willen wij hen voorzien van een feestelijk kerstpakket. Maar dat kunnen we niet alleen”, aldus Marre Adu-Ampong, coördinator van de actie bij VOD. “We zijn druk bezig met het opzetten van de inzamelingsactie en er komen gelukkig al veel enthousiaste reacties van Wageningers binnen!” 

Iedere bijdrage is natuurlijk van harte welkom. Marre vertelt: “Er zijn ongeveer 20 kerstpakketten nodig, dus we kunnen alle hulp gebruiken. U kunt de volgende keer dat u naar de winkel gaat een extra boodschappentas meenemen en deze vullen met spulletjes voor onze kerstpakketten. Denk bijvoorbeeld aan (kerst)lekkers, koekjes, chocola, noten, dadels, koffie, thee, zeep, tandenborstels, tandpasta, een lekker luchtje en andere toiletartikelen. Of spullen zoals handdoeken, warme handschoenen, sjaals, sokken en speelgoed of knutsel/tekenspullen voor de kinderen. Ook met een financiële donatie zijn we natuurlijk heel erg blij!” 

Bijdragen kunnen op woensdag 7 december tussen 09.00 en 12.00 uur naar het kantoor van VOD aan de Markt 17 in Wageningen worden gebracht. Kijk voor meer informatie op www.vodwageningen.nl/kerstactie2022.

advertentie
advertentie