Marike van der Leeden en Robert Frijlink organiseren Green Friday.
Marike van der Leeden en Robert Frijlink organiseren Green Friday.

Geen Black, maar Green Friday

23 november 2022 om 20:58 Overig

WAGENINGEN Deze week is het Black Friday. Maar volgens Marike van der Leeden van ’t Herenzaakje en centrummanager Robert Frijlink past dat concept niet goed bij Wageningen. Daarom organiseren zij Green Friday. Daarmee worden duurzame ondernemers in de spotlights gezet.

“Toen ik ons jaarprogramma opstelde, had ik geen goed gevoel bij Black Friday”, legt Robert uit. “We zijn in Wageningen juist bezig om op een leuke manier steeds duurzamer te ondernemen. Daarmee willen we ons onderscheiden. De gedachte achter Black Friday van meer, meer, meer, past daar niet bij. Op de jaarvergadering van de winkeliers en horeca heb ik aangegeven dat we daarom beter een Green Friday kunnen houden. Dat leverde veel positieve acties op. Samen met Marike ben ik toen aan de slag gegaan om een leuk programma te maken.

“Veel winkeliers doen met ons mee”, zegt Marike. “Er zullen vast winkels zijn die wel meedoen met Black Friday, dat is hun goed recht. Maar in veel winkels wordt extra aandacht gegeven aan duurzame producten die zij verkopen. En we organiseren van 13.00 tot 17.00 uur een markt bij de fontein op de Markt. Daar staan diverse kraampjes met duurzame initiatieven en producten. Denk aan Thuis, het Afvalcollectief van Zideris, Wageningen Schoon, de Stadsbrouwerij, Streekwaar en Greenside.” “Met Green Friday willen we winkeliers en consumenten bewust maken dat duurzaam ondernemen leuk en inspirerend kan zijn”, besluit Robert. “Wij willen er een traditie van maken.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie