Harun en Frans genieten van een heerlijke espresso.
Harun en Frans genieten van een heerlijke espresso. Kees Stap

Danvi; voor liefhebbers van échte koffie

30 november 2022 om 09:42 Overig

WAGENINGEN Frans Wiersma en Harun Sertkaya zijn koffieliefhebbers. Na jarenlang experimenteren met een kleine koffiebrander thuis, zijn ze vorig jaar gestart met koffiebranderij Danvi op het Nudepark. Nu hebben ze ook een winkel geopend op de Hoogstraat 93. Daar kun je hun koffie kopen en vooral ook proeven. En je kunt er terecht voor uitstekende apparatuur om de lekkerste koffie te zetten.

Koffiebranderij heeft nu ook een winkel in de Hoogstraat

Bij een bezoek aan de winkel krijgen we uiteraard meteen een kopje koffie aangeboden. Maar waar je hem thuis wellicht gedachteloos opdrinkt, willen Frans en Harun dat je hem bij Danvi met aandacht drinkt. “Ons doel is dat mensen echt genieten van goede koffie. We selecteren hiervoor de beste Arabica bonen uit bijvoorbeeld Brazilië en Ethiopië. Waar mogelijk zijn ze biologisch en fair trade. De bonen branden we zelf dagelijks, elke boon heeft een andere branding nodig. Maar vervolgens zijn ook het malen van de bonen, de temperatuur van het water en de manier van zetten belangrijk. Dat laten we hier in de winkel zien. Mensen kunnen proeven en we geven ook workshops zodat mensen thuis de lekkerste koffie kunnen zetten. En ze kunnen uiteraard voor al hun koffievragen bij ons terecht.”
Frans en Harun maken bij Danvi koffiebonen voor espresso en filterkoffie. De winkel heeft een uitgekiend assortiment apparatuur om thuis of op kantoor de lekkerste koffie te maken. “Er zijn mooie apparaten om filterkoffie te maken. Maar ook apparaten voor espresso en varianten als cappuccino of latte macchiato. We hebben volautomatische en halfautomatische machines. Het is maar net wat bij jouw manier van koffie maken past.”

Dan is het tijd om te proeven. En Frans en Harun hebben gelijk. Als je met aandacht drinkt, merk je de verschillen. De ene koffie is wat zoeter en aromatischer, bij de ander proef je een zuurtje en de derde is iets bitterder. Maar lekker zijn ze allemaal. Zelf proeven? Danvi heeft tot eind van dit jaar een speciale openingsaanbieding. Een proefpakket voor espresso of filterkoffie met drie verschillende koffies. Drie pakken van 250 gram voor slechts 19.95 euro. De winkel is open van dinsdag tot en met zaterdag en op koopzondagen.

wwww.danvi.nl

advertentie
advertentie