Wethouder Marije Eleveld start formeel de interland
Wethouder Marije Eleveld start formeel de interland Foto: Rob de Ruiter

Nederlandse tafeltennisters in Wageningen onderuit tegen frankrijk

3 februari 2023 om 19:42 Overig

WAGENINGEN Bij TTV Shot is afgelopen woensdag de interland Nederland tegen Frankrijk gespeeld. Het Nederlandse team moest helaas met 1-3 het onderspit delven. De Franse equipe behoort al jaren tot de top in Europa. De wedstrijd vond plaats in het kader van de EK-landenteams kwalificatie. Nederlands zit in een poule met Slowakije en Frankrijk. De nummers 1 en 2 plaatsen zich rechtstreeks. 

Wethouder Marije Eleveld opent al tafeltennissend

De zaal van Shot was geheel omgebouwd, zodat er een mooie show-court kon worden neergezet. Om 18:00 uur kwam het eerste publiek binnen. Vlak voor de start was de zaal gezellig vol toen Marije Eleveld, als wethouder Sport van Wageningen, de beide teams welkom heette. Na haar welkomst woorden speelde ze een paar ballen tegen Sanne de Hoop, een van de speelsters van TeamNL. Daarmee was het formele startschot gegeven. 

In de eerste wedstrijd speelde Shuohan Men voor TeamNL tegen Oceane Guisnel. Tegen de francaise die slim speelde kwam ze er niet aan te pas: 3-0 voor de Guisnel.

Tanja Helle, die in september in Wageningen de Nationale Masters won, maakte het de Francaise Charlotte Lutz bijzonder lastig. De derde game ging naar de Franse en de steun van het publiek bleek helaas niet voldoende om Tanja aan de winst te helpen: 3-1.

Vervolgens nam nationaal kampioene Emine Ernst het op tegen Nina Elsa Guo Zheng. Na een stroef begin ging de eerste game met 12-10 naar Emine. De tweede game ging gelijk op en wederom trok Emine aan het langst eind. De sfeer in Wageningen kwam erin en ook de derde game ging met twee punten verschil naar TeamNL, waardoor de stand in de wedstrijd op 1-2 kwam.

Shuohan men kon zich opmaken voor haar tweede wedstrijd van de avond, tegen Charlotte Lutz. Shuohan wist helaas geen game te pakken, waardoor de eindstand in de wedstrijd uiteindelijk werd bepaald op 1-3.

Bondscoach Marcel Kraa blikte terug op de wedstrijd: “Een verdiende overwinning van de Fransen. We hebben er een wedstrijd van kunnen maken en enkele goede wedstrijden gezien. Maar alles moet kloppen wil je van dit team winnen.

”Wageningen kan met trots terugkijken naar deze interland. Zoals wethouder Eleveld het tijdens de opening al zei: “Wageningen presenteert zich terecht als een internationale stad. Met mooie, internationaal bekende, instituten. Mooi dat we ook internationale sport naar het altijd mooie Wageningen kunnen halen.” 

Voorzitter Jan Ploeg van Shot laat weten dat hij ontzettend blij is met het feit dat de vrijwilligers van Shot zich op deze mooi wijze inzetten voor de sport, de vereniging en voor Wageningen. Hij kijkt met vertrouwen uit naar de volgende interland, want in maart komen de dames terug naar Wageningen. Op donderdag 23 maart spelen ze bij Shot tegen Slowakije. De uitwedstrijd werd gewonnen door Slowakije. TeamNL heeft daarom een ruime winst nodig in maart. De wedstrijd zal ook dan weer om 19:00 uur starten en de toegang is gratis.

Emine Ernst die het enige Nederlandse punt binnensleept
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie