Mariëtte Kroes (links) en Will Hermanussen: "Maak er met elkaar iets moois van!"
Mariëtte Kroes (links) en Will Hermanussen: "Maak er met elkaar iets moois van!" Jan Boer

Senioren actief in de stad

22 februari 2023 om 17:46 Overig

WAGENINGEN Een grote groep Wageningse senioren weet zich verenigd in de ouderenbond KBO-PCOB. Mariëtte Kroes is er de voorzitter.

Ze licht toe: “Het is zo ontzettend belangrijk dat ouderen zich gehoord en gezien weten. Daarvoor zijn wij hier en daar doen we alles aan. We draaien volledig op vrijwilligers en we proberen op te komen voor de belangen van de Wageningse senioren. We houden de ouderen goed bij, want we zijn een club van vierhonderd leden, waar de aandacht voor elkaar erg belangrijk is. Het is goed dat we elkaar kennen. Eén van onze activiteiten is, dat we op bezoek gaan bij alle vijfentachtigplussers, want men moet weten dat je niet alleen bent”. Will Hermanussen is jarenlang vicevoorzitter geweest van de ouderenbond. Werken voor anderen is haar niet vreemd. Ze heeft een lange carrière in het onderwijs achter de rug. Onlangs nam ze afscheid als vicevoorzitter. Daar werd ze compleet verrast, omdat ze daarbij werd benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Terecht, zeer verdiend. Will: “Als lid van de KBO-PCOB gingen we overal; naar toe, naar regiovergaderingen in Ede, Renkum en Wageningen om je licht op te steken voor de Wageningse ouderen. Daar deden we heel veel goede ideeën op, waar we in Wageningen iets mee kunnen. Heel waardevol”. Mariëtte Kroes zit tevens in het Platform Wageningse Ouderen om mee te denken in onder meer de huisvesting voor senioren in de stad: “We volgen alles wat van belang is en waar we ons voordeel mee kunnen doen. Je hoort het dan allemaal zelf en je blijft kritisch”. Ouderenbond KBO-PCOB organiseert jaarlijks het een en ander: bijeenkomsten, lezingen, filmvoorstellingen, spelletjesmiddagen. “Er zijn zóveel ouderen in Wageningen! Dat is haast niet te behappen! Wij zijn op zoek naar vrijwilligers, die ons daarbij willen helpen. We zien nog niet iedereen, want er blijven mensen onder de radar. Aandacht is heel belangrijk, je springt overal in waar het nodig is. Heel fijn om te doen!” aldus Will Hermanussen.
De ouderenbond heeft een goed contact met de gemeente en alle politieke partijen zijn aangeschreven. “Er is veel eenzaamheid onder ouderen. Daar klaagt men over. Doe iets! Word ergens lid van! Zoek elkaar op! Ben je lid van het KBO-PCOB, dan leer je elkaar kennen en verdwijnt de eenzaamheid. Grijp de kans om elkaar te ontmoeten, kom uit die stoel!” zegt Will. Ouderenbond KBO-PCOB levert op verzoek hulp bij het invullen van de belastingpapieren, ook biedt men hulp aan bij het aanvragen van de warmtetoeslag. Ook geeft men een opfriscursus rijvaardigheid. Mariëtte Kroes: “Men moet dit allemaal wel weten, want voor ouderen in Wageningen is écht heel veel mogelijk. Kom eens uit die luie stoel! Het is echt heel leuk! Soms zijn zulke leuke mensen helemaal eenzaam… dat is echt niet nodig!” Mensen, die meer willen weten, kunnen contact maken met ouderenbond KBO-PCOB. Men kan mailen met kbo.pcob.wageningen@gmail.com of bellen met 0610215760.

advertentie
advertentie