Pluk vrijdag 13 oktober mee voor de klanten van de Voedselbank.
Pluk vrijdag 13 oktober mee voor de klanten van de Voedselbank. Natalie Grainger

Pluk mee voor Voedselbank

27 september 2023 om 17:33 Overig

WAGENINGEN Vrijdag 13 oktober zetten appeltelers in de Betuwe hun boomgaard open voor appelpluk voor de Voedselbank. Om zoveel mogelijk appels te plukken voor dit mooie doel, is de Wageningse Uitdaging op zoek naar vrijwilligers die die dag van 10.00 tot 16.00 uur hun handen uit de mouwen willen steken! Kom ook samen met je collega’s, serviceclub of relaties appels plukken. Voor het goede doel en ontzettend leuk om samen te doen.

Aan het eind van het appelseizoen worden vele appels niet geplukt vanwege een verkeerde kleur of grootte. Supermarkten willen deze appels niet hebben en fruittelers moeten deze appels daarom uiteindelijk op de grond laten vallen. Helaas is dat een verspilling van goed en gezond fruit. Tegelijkertijd hebben instanties als de Voedselbank moeite om hun klanten vers fruit te bieden. Mensen die moeilijk rondkomen, kunnen simpelweg geen fruit kopen omdat het veel te duur is.

De Laatste Pluk is een prachtig landelijk project van de Nederlandse Uitdaging in samenwerking met onder meer het Univé Buurtfonds en Voedselbanken Nederland. Vorig jaar werden maar liefst 85.000 appels geplukt. Dit jaar doen de Wageningse Uitdaging ook mee aan dit prachtige project. Volgens Desirée Kuipers en Anja Hagendoorn past de Laatste Pluk uitstekend bij de doelstellingen van de Uitdaging: “De Uitdaging bemiddelt kort gezegd tussen het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Met de Laatste Pluk helpen bedrijven de Voedselbank en hun klanten. Maar het is gewoon een leuke en gezellige dag om samen appels te plukken. Aan het einde van de plukdag heeft iedereen een meer dan voldaan gevoel!”

Er zijn al flink wat aanmeldingen om mee te plukken, maar volgens Desirée en Anja zijn extra handjes nog welkom. “Wij zorgen voor vervoer naar de Betuwe. In de boomgaard wordt voor een toilet gezorgd. Ook regelen wij de lunch en drinken.”

Wil je meeplukken? Stuur dan snel voor 29 september een mail naar info@wageningseuitdaging.nl. 

Kees Stap
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie