Afbeelding
Foto door Brigitte Tohm via Pexels

4 tips om de winter door te komen

20 december 2021 om 15:18 Partnercontent

Ben jij een wintermens? Of kan je al bij de eerste regenbui al niet wachten tot de zomer voor je deur staat? De ene persoon houdt van de winter, de ander heeft last van een winterdip. Wil jij het liefst in je warme holletje kruipen en er pas weer uitkomen als de zomer begint? Met deze tips kom jij de koude wintermaanden iets makkelijker door.

1. Ga naar buiten

Naar buiten? Zelfs als het ijskoud is? Jazeker. Buitenlucht heeft namelijk een positief effect op lichaam en geest. Niet alleen de frisse lucht en het daglicht is gezond. Uit onderzoek blijkt dat je bloeddruk, hartslag en spierspanning al binnen drie minuten dalen wanneer je in de buitenlucht bent. Genoeg redenen dus om elke dag een wandelingetje te maken. Al is het maar tien minuten, het gaat je geheid goed doen. Dus pak die muts, sjaal en dikke winterjas uit de kast en geniet van de heerlijke winterse buitenlucht. 

2. Vrolijke playlist

Wanneer je een wat mindere dag hebt, werkt er één ding zeker: vrolijke muziek. Kies alle nummers uit die jou vrolijk maken, van top 40 hits tot muziek uit de jaren 70. Of je nou meezingt met Ed Sheeran of danst op de nummers van ABBA: alles is mogelijk, zolang jij er maar een positief gevoel aan overhoudt. Bundel deze nummers vervolgens samen in een playlist en voilà: jouw vrolijke hitlijst is klaar. 

3. Maak het sfeervol

Die donkere dagen helpen natuurlijk niet altijd mee om je stemming te verbeteren. Zorg er daarom voor dat je jouw huis en tuin zo sfeervol mogelijk maakt. Steek, zodra het gaat schemeren, gelijk de kaarsen aan, hang sfeerlichtjes op en zet de openhaard aan. 

Wil je jouw tuin of terras ook wat sfeervoller maken? Een warmtelamp op je klinkers of keramische tegels buiten doet het altijd goed. Niet alleen geeft het warmte af, maar het zorgt ook voor een warm en sfeervol gevoel. Zet vervolgens je vrolijke playlist aan en jouw stemming is binnen de kortste keren omgeslagen.

4. Eet en drink voldoende

De koude wintermaanden kunnen ervoor zorgen dat je minder dorst hebt. Toch is het belangrijk om in deze tijd voldoende te drinken, want ook dan heeft je lichaam voldoende vocht nodig. Zorg er daarnaast voor dat je goed eet. Door de kou kost het je lichaam veel meer moeite om warm te blijven, waardoor je ook meer energie nodig hebt. En goed eten betekent niet dat je elke dag een pizza in de oven moet knallen, maar maak bijvoorbeeld ook eens een groentesoep of een gezonde stoofschotel. Zo kom je ook gelijk aan je vitamines.

Hopelijk kom je de wintermaanden met deze tips wat beter door, en vergeet niet: de zomer staat binnen de kortste keren weer voor de deur!

advertentie
advertentie