Afbeelding
Foto: Shutterstock

Een bestelwagen kopen: Waar moet ik beginnen?

24 februari 2022 om 06:00 Partnercontent

Heb jij altijd al gedroomd van een eigen bestelbus? Dan is het nu het moment. Ben je net begonnen als timmerman of stucadoor, dan heb je een bestelbus nodig waar je op kan vertrouwen. Zoek je een bus met veel laadruimte? Of wil je juist gaan voor je een kleiner en compact model? Een tweedehandse of een nieuwe? Er zijn zoveel afwegingen die jij moet maken. Lees snel verder om erachter te komen wat belangrijk is voor de aankoop van jouw bestelwagen.

Grote of compacte bestelwagen?

Ben jij nog aan het twijfelen of je een grote of compacte bestelwagen aan moet schaffen? Dat is logisch. Het is natuurlijk altijd makkelijk om veel ruimte te hebben in jouw wagen. Een grote bestelwagen is ideaal om hem te laten betimmeren en zo veel gereedschap en materialen mee te nemen. Wanneer je veel in de stad aan het werk bent is het wellicht verstandig om een kleinere bus aan te schaffen. Zo ben je eerder verzekerd van een parkeerplek en wordt het, wanneer je een echte rommelkont bent, minder snel overzichtelijk in jouw bestelwagen.

Ga je voor een nieuwe of toch voor een tweedehands bestelwagen?

Dit is een heus dilemma: een nieuwe of toch tweedehandse auto? Als je een bestelwagen koopt, wil je er natuurlijk van verzekerd zijn dat je erop kan vertrouwen. Het laatste wat je wil is stil komen te staan langs de weg. Een nieuwe bus is betrouwbaarder, maar natuurlijk ook duurder. Natuurlijk kan je ook gaan voor een tweedehands bestelbus, bijvoorbeeld de Volkswagen Crafter occasion. Doordat je een bus afneemt bij een dealer, kan je erop vertrouwen dat de bus ook betrouwbaar is.

Leasen of kopen?

Dan moet je nog gaan beslissen hoe je een auto wil gaan betalen. Je kan de auto in één keer betalen zodat hij volledig jouw eigendom is. Maar wellicht is het wel interessanter om een auto te leasen. Met financial lease kan je een auto rijden, met behoud van werkkapitaal. Wanneer je een bedrijfsauto financial least word je economisch eigenaar van de auto, dit levert een aantal voordelen op. Zo heb je recht op BTW-teruggave, investeringsaftrek, renteaftrek en je mag de auto afschrijven op de balans.

advertentie
advertentie