Afbeelding
Foto: Shutterstock

Op vakantie naar de zon tijdens de voorjaarsvakantie

10 maart 2022 om 07:18 Partnercontent

Een groot aantal Nederlandse gezinnen heeft voor de komende voorjaarsvakantie een zonvakantie geboekt. Het is in lijn met hetgeen we onder meer in de herfst-, kerst- en krokusvakantie zagen. Ook toen al besloten veel Nederlanders een korte vakantie naar bijvoorbeeld Mallorca of Tenerife te boeken. Voornaamste reden hiervoor is het feit, dat de zon de afgelopen zomer in Nederland meer dan gemist werd. Niet ieder gezin besloot al tijdens de zomervakantie naar het buitenland te gaan. De voorjaarsvakantie leent zich goed voor een korte reis naar het buitenland. In Spanje en Portugal zijn de temperaturen al flink opgelopen. Het is er zeker in mei warm genoeg om met een shirt en korte broek te lopen. Heb jij al een vakantie geboekt voor de komende maanden?

Stedentrip plannen tijdens de eerstvolgende vakantie 

Niet iedereen kiest voor een bezoek aan eilanden als Tenerife en Mallorca. Ook een stedentrip is populair in de voorjaarsvakantie. Denk aan een bezoek aan steden als Malaga, Valencia en Bilbao. Ook Barcelona, Madrid en bijvoorbeeld Lissabon zijn traditioneel gezien populair bij Nederlanders. Er heerst een hele gemoedelijke sfeer, je bent nagenoeg verzekerd van mooi weer en je kunt er heerlijk eten. Niet onbelangrijk: in de verschillende Spaanse en Portugese steden is genoeg te zien en te doen om je er een week te kunnen vermaken. In de zomer is het vaak erg warm in deze steden, waardoor veel mensen bewust voor een stedentrip in het voorjaar kiezen.

Wintersportvakantie in de meivakantie 

Een derde optie is een wintersportvakantie in de eerste week van mei. Het is de laatste kans, daar de pistes na de meivakantie sluiten. Sommige pistes zullen in de eerste week van mei zelfs al niet meer open zijn. Veel mensen hebben twee jaar moeten wachten, voordat zij de ski’s weer van zolder konden halen. Dat wintersportvakanties populair zijn bleek de afgelopen periode wel. In de krokusvakantie trok een groot aantal Nederlanders richting Zwitserland en Oostenrijk voor een weekje op de piste.

Vakantie in eigen land steeds populairder

Richting de zomervakantie valt op dat veel Nederlanders een vakantie in eigen land boeken. Denk aan een kampeervakantie op een camping in provincies als Zeeland, Limburg en bijvoorbeeld Friesland. De afgelopen twee jaar hebben veel Nederlanders de charme van een vakantie in eigen land ingezien. Er is ook hier ontzettend veel te zien en het bespaart je een lange reis naar het zuidelijk deel van Europa. Enig nadeel aan een vakantie in Nederland ten opzichte van een vakantie in landen als Spanje en Portugal is het feit, dat je hier allerminst de zekerheid op mooi weer hebt. Het was de afgelopen zomer nat en relatief koud ten opzichte van eerdere zomers.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie