Afbeelding
Foto: Shutterstock

5 rustgevende hobby’s die je wil uitproberen

Partnercontent

De agenda staat weer vol: je vliegt van je werk naar een etentje en in de avond breng je de kinderen naar zwemles. Ondanks dat het heel fijn is dat je weer veel afspraken kunt maken, is het ook belangrijk om tijd voor jezelf te nemen. Word jij niet zo enthousiast van typische hobby’s zoals yoga en fotografie, maar wil je wel graag even ontspannen? Probeer dan één van de onderstaande rustgevende hobby’s uit.

Uren aan het borduren

Ontspannen en tegelijkertijd een eigen kunstwerk maken? Dat kan als je gaat borduren. Borduren is een oude techniek waarmee je stoffen versiert. Je kunt op verschillende manieren borduren, zoals grof borduren of juist fijnmazig. Begin er eens mee, ontdek wat jouw stijl is en ontspan terwijl je prachtige creaties maakt.

Pret met een houten bouwpakket

Zet je liever iets stevigs in elkaar? Dan is een houten bouwpakket iets voor jou. Je komt helemaal tot rust terwijl je een miniatuur draaimolen, klok of Eiffeltoren in elkaar zet. Knutselen is niet alleen voor kinderen, er zijn namelijk erg veel bouwpakketten voor volwassenen. Deze hobby is zeer verslavend, voor je het weet heb je jouw huis vol staan met gave miniaturen! BuilDIY verkoopt veel verschillende bouwpakketten, hier zit vast een pakket tussen waar jij heerlijk van kunt ontspannen!

Maak jouw eigen sieraden

Krijg je geen genoeg van oorbellen, armbanden en kettingen? Maak ze dan zelf! Het enige wat je hoeft te doen is de juiste materialen inslaan en bedenken hoe de sieraden eruit komen te zien. Maak de mooiste sieraden en doe ze cadeau of draag ze zelf. Als je er goed in wordt, kun je ze misschien ook nog wel verkopen!

Schrijf het van je af

Wil je een fijne herinnering niet kwijtraken, of zit je ergens mee? Schrijf het van je af! Schrijven werkt erg ontspannend, aangezien je je gedachten de vrije loop laat gaan. Na het schrijven is je hoofd leeg en kun je gerust verder met je dag. Of je jouw gedachten nou plaatst op een blog website, of ze voor jezelf houdt, je ontspant sowieso.

Ontspan met een Jan van Haasteren puzzel

Je deed het vast vaak vroeger: puzzelen. Maar wist je dat legpuzzels niet alleen bedoeld zijn voor kinderen en senioren? Een mooie puzzel, zoals die van Jan Haasteren, zijn ook populair bij volwassenen tussen de 20 en 60! De nog altijd actieve tekenaar Jan van Haasteren (85 jaar oud!) maakt geweldige tekeningen, waarvan mooie puzzels worden gemaakt.