Afbeelding
Foto via Pexels

Schuifpui, openslaande tuindeuren en/of achterdeur

Partnercontent

Wanneer je verbouw- of nieuwbouwplannen hebt, is het goed om rekening te houden met de keuze voor de achtergevel. Je wilt natuurlijk wel de achtertuin kunnen blijven bereiken. Maar wil je een heerlijk grote lichtinval, veel ramen of juist mooie openslaande deuren? In dit artikel lees je de voor- en nadelen van een schuifpui, openslaande tuindeuren en de achterdeur.

Schuifpui

Lichtinval tot aan de grond, mooie grote shutters en de vrijheid om je gehele terras te benutten waarvoor het bedoeld is. Met een schuifpui behoud je ontzettend veel ruimte buiten én binnen en heb je een strakke eyecatcher in de woonkamer. In moderne woningen worden schuifpuien vaak gekozen.

Een schuifpui die je ook van buitenaf kunt openen kan trouwens ook de achterdeur vervangen. Zo heb je een nog groter zicht naar buiten en lichtinval naar binnen. Daarnaast kun je een schuifpui ook makkelijk op een kiertje zetten en alsnog genoeg frisse lucht binnenkrijgen.

Het nadeel van een schuifpui is dat je altijd met een deel zit dat niet open kan, terwijl de schuifpui wel ruimte inneemt. Dit is bijvoorbeeld bij tuindeuren niet het geval. Daarnaast kan niet elk type raambekleding voor een schuifpui hangen. Het gaat je bijvoorbeeld niet lukken om horizontale jaloezieën van drie meter breed naar boven te tillen. Ook is een volledig glazen muur niet zo inbraakveilig als een deels stenen muur. Gelukkig kun je met een schuifpui reparatie de schuifpui wel gemakkelijk weer laten maken.

Openslaande tuindeuren

’s Ochtends zet je de achterdeuren open, neemt een bakje koffie en een goed boek mee en geniet je in de achtertuin van de ochtendzon. Met openslaande tuindeuren geef je op een meer klassieke manier een prachtige uitstraling aan jouw woning, zowel buiten als binnen. Ze geven dan ook meer karakter aan je woning dan een schuifpui.

Openslaande tuindeuren zijn gemakkelijk te plaatsen op een kortere wand, omdat ze niet zoveel ruimte innemen als een schuifpui. Wel nemen ze op het terras meer ruimte in, omdat de deuren toch ergens heen moeten. Dit kan bijvoorbeeld vervelend zijn wanneer je daar net je mooie nieuwe loungeset of picknicktafel hebt staan. En voor de wind zijn ze gevoeliger, waardoor ze gemakkelijk kapot kunnen waaien door een flinke windvlaag.  

Achterdeur

Door te kiezen voor een achterdeur sluit je de woning gemakkelijk en veilig af. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor achterdeuren hout. Een achterdeur kun je helemaal naar smaak laten samenstellen, zodat hij precies aansluit bij jouw woning. Ook kun je, wanneer je huisdieren hebt, gemakkelijk een kattenluikje in de achterdeur monteren. Ook ontsnapt er weinig warmte door een achterdeur wanneer deze goed geïsoleerd is.

Wanneer je een schuifpui of openslaande tuindeuren hebt én een achterdeur, kan deze deur soms wat overbodig zijn. Je kunt er dan voor kiezen om de wand dicht te maken en de schuifpui of openslaande deuren te gebruiken om naar buiten en binnen te gaan. Zo heb je weer meer ruimte over voor bijvoorbeeld een schoenenkast of voorraadkast. 

advertentie
advertentie
Afbeelding
Europees damtitel voor veteraan Ivens 6 uur geleden
Afbeelding
Klusteam Energiek Roghorst 29 sep, 20:22
Afbeelding
Klassieke muziek is niet saai 29 sep, 20:20
Afbeelding
Italian Coffee Company groeit 29 sep, 20:17
Afbeelding
Geld voor stadsgracht 28 sep, 07:46
Afbeelding
Redichem en SKV debuteren op De Wageningse Berg 26 sep, 19:22
Afbeelding
Dokter, Jazz & Co 26 sep, 16:26