Afbeelding
Foto Lucas Mobility

Rollator kopen? Handige tips voordat je een rollator koopt

Partnercontent

Twijfelt u over het kopen van een rollator? Dan bent u niet de enige. Het kiezen van een rollator is namelijk niet zo makkelijk. Doordat er zoveel verschillende soorten, maten, kleuren en gewichtsklassen zijn, wordt de keuze er namelijk niet makkelijker op. Veel mensen ervaren hierdoor keuzestress. Uiteindelijk leidt dat ertoe dat mensen in een drukke zorgwinkel toch niet de juiste rollator kopen en een miskoop doen. Met deze drie handige tips hopen we dat je een betere keuze kunt maken.

Lichtgewicht rollator

Heeft u de voorkeur voor een lichtere rollator? Dit is aan te raden voor mensen die moeite hebben met een leveren van een krachtinspanning. Dit type rollator heeft als voordeel dat je er gemakkelijker een drempel mee kunt nemen. Daarentegen vinden sommige gebruikers dat dit type rollator iets fragieler / kwetsbaarder aanvoelt.

Inklapbaarheid

Mocht u graag met de rollator willen reizen, dan kan een inklapbare rollator ideaal zijn. Sommige rollators zijn enkelvoudig of dubbelvoudig inklapbaar. Hierdoor kun je deze gemakkelijker in een auto vervoeren. Ook wanneer je graag wil reizen met het vliegtuig kan het zo zijn dat een inklapbare rollator gemakkelijker mee te vervoeren valt.

Welk type banden?

Wat betreft de banden van een rollator zijn er verschillende soorten opties. De meeste banden zijn vervaardigd uit rubber. Daarnaast wordt er grofweg onderscheid gemaakt tussen de ‘rollators met normale banden’ en ‘rollators met luchtbanden’. Het gebruik van luchtbanden kan erg prettig zijn omdat eventuele oneffenheden uit het wegdek goed gedempt worden. Een nadeel is echter dat deze banden lek kunnen gaan en dat ze dus eer onderhoud kunnen vergen.

Handgrepen

Controleer vooraf goed hoe de handvatten van een rollator in de hand liggen. Sommige mensen krijgen eczeem of erg droge handen van een bepaald type handvat. Door een rollator een langere tijd te testen, merk je of deze wel of niet goed bij je past.

Nog meer tips nodig? Neem dan een kijkje bij Lucas Mobility. Deze webshop verkoopt de Lucas rollator. Deze rollator mag je 100 dagen vrijblijvend proefrijden. 

advertentie
advertentie