Afbeelding
depositphotos

Motion control: voor besturingssystemen met complexiteit

Partnercontent

Heb je al eens gehoord van motion control? Het is een methode waarmee je complexe processen in goede banen leidt en ervoor zorgt dat er een goed besturingssysteem ontstaat. Op de bedrijfsvloer is het belangrijk dat er zoveel mogelijk structuur komt en om zelfs de meest geavanceerde besturingssystemen te begrijpen. De automatisering die hiermee gepaard gaat, zorgt dat je verder geen problemen meer ondervindt met de processen. Voordat je alles toepast, is het goed om te weten te komen wat het precies inhoudt. En wat kan er nog meer voor zorgen dat je de complexe processen verbeterd?

De automatisering van meerdere bedrijfsprocessen

Motion control is een methode die ook wel als subonderdeel van automatisering bekend staat. Het is toegespitst op de bewegingen van een apparaat en valt onder een besturingssysteem. De machines zijn dankzij dit besturingssysteem in staat om gecompliceerde bewegingen te maken en hierdoor ook voorwerpen van A naar B te verplaatsen. Bij motion control gebeuren deze bewegingen en verplaatsingen via een lineaire of roterende manier. Verschillende eenheden, zoals versnelling, vertraging, snelheid en positie, zijn van invloed op de bewegingen. Doordat het besturingssysteem voor meerdere doeleinden in te zetten is, heb je de mogelijkheid om deze voor een groot aantal werkzaamheden te gebruiken en de automatisering van jouw processen te realiseren.

Nauwkeurige metingen met veel efficiëntie

Een ander belangrijk onderdeel bij het besturingssysteem is een inclinometer. Dit is een instrument waarmee je hoeken of hellingen kunt meten. Verschillende opstellingen en motion control systemen moeten namelijk nauwkeurige metingen van de hellingshoek ten opzichte van de horizon hebben. De metingen zorgen ervoor dat er veel veiligheid bij het gebruik van de apparaten en opstellingen is. Ook helpt het om het functioneren te verbeteren. Zo zijn deze meters onder andere toegevoegd aan zonnepanelen en binnen de scheepvaart. De bewaking van de ruimtelijke oriëntatie van een object gebeurt zonder gebruik te maken van de mechanische verbinding, zodat het bedrijf direct meer efficiëntie krijgt en er geen extra hulpmiddelen bij komen kijken.

Onderdelen voor betere processen

Een inclinometer bewaakt dus de veiligheid op de werkvloer en kan bij een groot aantal processen ingezet worden. Je moet goed kijken welke opties er mogelijk zijn en welke het beste bij jouw bedrijfsprocessen passen. Je hebt dan het beste besturingssysteem in handen voor de machines op de werkvloer en zorgt dat de werknemers met veel veiligheid te werk kunnen gaan. Door dan ook te kijken welke extra toebehoren er nodig zijn voor een optimaal functioneren, heb je een totaalpakket in handen en voorkom je dat je binnen een korte tijd weer naar nieuwe oplossingen moet zoeken om de bedrijfsprocessen te versnellen en de juiste automatisering door te voeren binnen het bedrijf. Vergemakkelijk vandaag nog die complexe processen! 

advertentie
advertentie
Afbeelding
SAM Plein De Roghorst stimulans voor buiten sporten en spelen 16 uur geleden
Afbeelding
WSDV Gelders damkampioen 5 feb, 09:57
Afbeelding
Nederlandse tafeltennisters in Wageningen onderuit tegen frankrijk 3 feb, 19:42
Afbeelding
Tips om jezelf voor te bereiden op carnaval 3 feb, 08:03
Afbeelding
WSDV-motor draait op volle toeren 1 feb, 12:14
Afbeelding
Op eigen houtje, vrouwen in Elfstedentocht 1 feb, 12:11
Afbeelding
Wageningen eert zijn sporters 31 jan, 11:49