Afbeelding
Foto: Adobe Stock

Bouwplaats nog altijd een geliefd doelwit onder inbrekers

Partnercontent

Inbrekers zien een bouwplaats nog altijd als een geliefd doelwit. Er valt vaak veel gereedschap te stelen, wat vervolgens elders verkocht wordt voor honderden euro’s. Ook diefstal van materiaal op de bouwplaats komt veel voor. Daar komt bij dat de beveiliging op een bouwplaats niet altijd op orde is; het maakt diefstal relatief eenvoudig voor inbrekers. Niet alleen inbrekers trekken regelmatig richting een bouwplaats, ook vandalen leven zich er uit. Denk aan schade aan een bouwkeet, schade aan apparatuur en graffiti op nieuw geplaatste wanden van een woning of bedrijfspand. Het herstel van een dergelijke schade kan al snel honderden euro’s kosten. Om de schade te kunnen verhalen op de daders, is de keuze voor camera beveiliging op de bouwplaats een verstandige. Er zijn verschillende organisaties die deze beveiligingscamera’s te huur aanbieden.

Verschillende vormen van diefstal op de bouwplaats 

De keuze voor bouwplaats beveiliging is om verschillende redenen noodzakelijk. Niet alleen ontnemen dieven materialen en gereedschap van de bouwplaats zelf. Ook wordt regelmatig geprobeerd een bouwkeet open te breken. Sloten die op deze keten worden gebruikt zijn over het algemeen relatief eenvoudig te forceren. Ook het intikken van een raam rond zo’n bouwkeet kan een oplossing zijn om binnen te komen. In de bouwkeet treffen inbrekers laptops, mobiele telefoons of portofoons en diverse andere waardevolle voorzieningen. Gebruik niet alleen een camera op de bouwplaats, maar zorg dat deze waardevolle spullen in een kluis of stevig afgesloten kast worden opgeborgen aan het eind van de dag. Het maakt de kans op diefstal kleiner.

Degelijke beveiliging op een bouwplaats

Door voor een centrale camera op de bouwplaats te zorgen worden vandalen en inbrekers niet alleen vastgelegd; ook schrikt zo’n camera hen mogelijk op voorhand al af. Iemand die voornemens is graffiti aan te brengen op een bouwkeet of constructie zal dit liever op een plek doen waar deze niet gefilmd wordt. Door de beveiligingscamera hoog op te hangen, vaak gekoppeld aan een aggregaat met verlichting, lukt het dieven niet de camera weg te draaien. Iets wat wel zou gebeuren, wanneer de camera bijvoorbeeld aan de keet wordt gemonteerd. Vaak wordt gekozen voor het gebruik van een cameramast, welke een opvallend uiterlijk heeft.

Zorg voor een stil alarm rond het materiaal en gereedschap

Niet alleen een cameramast op de bouwplaats biedt uitkomst om diefstal en vandalisme te voorkomen. Denk ook na over het gebruik van een stil alarm. Op het moment dat dieven of vandalen de bouwplaats betreden, zal er een alarm geactiveerd worden. Het detecteren van kwaadwillende personen op de bouwplaats gebeurt bijvoorbeeld middels draadloze SmartEye-detectoren. Er zijn verschillende partijen die dergelijke oplossingen voor aannemers en uitvoerders op een bouwplaats aanbieden. Wordt het alarm geactiveerd? In dat geval is een directe opvolging door de politie mogelijk.

advertentie
advertentie
Afbeelding
SAM Plein De Roghorst stimulans voor buiten sporten en spelen 17 uur geleden
Afbeelding
WSDV Gelders damkampioen 5 feb, 09:57
Afbeelding
Nederlandse tafeltennisters in Wageningen onderuit tegen frankrijk 3 feb, 19:42
Afbeelding
Tips om jezelf voor te bereiden op carnaval 3 feb, 08:03
Afbeelding
WSDV-motor draait op volle toeren 1 feb, 12:14
Afbeelding
Op eigen houtje, vrouwen in Elfstedentocht 1 feb, 12:11
Afbeelding
Wageningen eert zijn sporters 31 jan, 11:49