Afbeelding
Foto via Kamado

Maak de tuin klaar voor de komende zomermaanden

20 maart 2023 om 08:23 Partnercontent

Geniet de komende zomermaanden optimaal van de tuin bij je woning, door deze al vroeg in het jaar te onderhouden. Concreet betekent dit dat de groene aanslag van het terras verwijderd moet worden, dat het verstandig is de dode takken en losse bladeren uit de borders te verwijderen en dat de houten tuinmeubelen opnieuw in de lak gezet moeten worden. Welke van deze klussen heb jij al opgepakt? Kijk ook nog eens naar de barbecue op je terras. Volstaat deze nog, of ben je toe aan een nieuwe BBQ? Onder meer The Bastard is een populaire producent van kwalitatief hoogwaardige barbecues; niet onbelangrijk, de modellen komen geheel van eigen bodem. Een goede reden om deze varianten eens te bekijken!

Geniet van de geur en de lekkerste gerechten van je BBQ

Kies voor The Bastard large om deze zomer optimaal te kunnen genieten van de verse gerechten van je eigen barbecue. Niet alleen de gerechten zijn lekker; hetzelfde geldt voor de geur die vrijkomt bij het gebruik ervan. Kun jij ook niet wachten tot het moment waarop je de BBQ voor het eerst aan kunt steken dit jaar? Met het large model van The Bastard heb je voldoende ruimte op de grill om niet alleen voor je eigen gezin te kunnen koken, maar ook voor vrienden en mensen uit de buurt die bij je blijven eten. The Bastard produceert keramische barbecues, welke een kenmerkende eivorm hebben. Het voordeel van de combinatie van dit materiaal en deze vorm is het gegeven, dat de hete lucht op precies de juiste wijze door de barbecue stroomt om je vlees en bijvoorbeeld verse groenten goed gaar te krijgen zonder dat het al snel erg droog wordt.

Verwijder de groene aanslag van je terras

Tijdens de herfst en winter kan zich een groene aanslag hebben gevormd op de tegels van je terras of oprit. Veel mensen maken gebruik van schoonmaakazijn om deze aanslag te verwijderen. Het gebruik van schoonmaakazijn wordt echter afgeraden; het heeft een grote impact op de bodem, daar deze verzuurt. Daarbij kan dit het gazon in de tuin aantasten. Vaak blijkt heet water, met een temperatuur tegen het kookpunt aan, al voldoende om de aanslag te kunnen verwijderen. De algen en mossen die zich aan de tegels hechten komen bij deze temperatuur los. Gebruik een bezem of bijvoorbeeld trekker uit de badkamer om het vuil van je terras of oprit af te voeren richting een put of het gazon.

Houten meubelen opnieuw in de lak zetten

Niet alleen de tegels van het terras zullen mogelijk aangetast zijn; kijk ook naar de staat van je houten tuinmeubelen. Mogelijk is het verstandig deze te schuren en opnieuw te lakken, om ze te beschermen tegen regenbuien in het voorjaar en de zomer.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie