Afbeelding
Foto Geld.nl

Autoverzekering in Wageningen gemiddeld 5% goedkoper

29 maart 2023 om 07:49 Partnercontent

Inwoners van Wageningen betalen iets minder voor hun autoverzekering dan gemiddeld in Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. In Wageningen betaalden inwoners in 2022 gemiddeld 70,94 euro per maand voor hun autoverzekering. Landelijk was dat gemiddeld 74,75 euro per maand.

Relatief weinig autocriminaliteit in Wageningen

“Om de premie van je autoverzekering te bepalen, kijken verzekeraars onder meer naar de kans op schade in de gemeente waar je woont”, legt Amanda Bulthuis, expert geld & verzekeringen bij Geld.nl uit. “Ze letten daarbij ook op de criminaliteitscijfers. In Wageningen vonden in 2021 geen autodiefstallen plaats, maar er werd wel 65 keer vandalisme aan auto’s gepleegd. Omdat dit relatief weinig is vergeleken met het landelijk gemiddelde van 15 autodiefstallen en 82 vandalismegevallen per gemeente, pakt de autopremie in Wageningen lager uit.”

Verkeersdrukte zorgt voor hoge autoverzekering premie in Wageningen

Dat het verschil met de landelijk gemiddelde premie toch klein is, komt doordat Wageningen relatief druk is. “Hoe drukker een gemeente, hoe groter de kans op autoschade en hoe hoger dus de premie wordt, zo redeneren verzekeraars”, vertelt Bulthuis. “Autoverzekeraars kijken hiervoor naar de stedelijkheidscijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Wageningen is met 2.111 adressen per vierkante kilometer relatief druk. Dit duwt de premies wat omhoog, waardoor het verschil met het landelijk gemiddeld toch klein is.”

Tip! Het verschil tussen de goedkoopste autoverzekering en duurste autoverzekeringen is ook in Wageningen al snel honderden euro’s per jaar. Door je autoverzekering te vergelijken voor je een keuze maakt, kun je dus veel geld besparen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie