Afbeelding
Foto: Getty Images

Welke zonwering past het beste bij jouw huis en tuin?

6 september 2023 om 16:46 Partnercontent

Wanneer de zon schijnt is dat natuurlijk genieten, maar soms kan het felle zonlicht ook hinderlijk zijn. Vooral als het naar binnen schijnt kan het binnen in huis erg warm worden. Maar ook buiten in je tuin kan de felle zon soms iets te warm zijn en verblinden. Gelukkig bestaan er verschillende soorten zonweringen die je kunt installeren om deze hinderlijke effecten van de zon tegen te gaan. Zo creëer je niet alleen schaduw en verkoeling, maar ziet je huis er ook nog eens stijlvol uit. Hieronder vind je verschillende tips over welke zonwering het beste past bij jouw huis en tuin. 

Terrasoverkapping
Een terrasoverkapping creëert niet alleen schaduw, maar zorgt er ook voor dat je tijdens een regenbui droog kunt zitten. Het is dus een investering waar je elk seizoen plezier van kunt hebben. De uitstraling van een terrasoverkapping kan variëren van klassiek tot modern. Kies voor een ontwerp dat goed past bij je huis, zo zal de overkapping een stijlvolle aanvulling zijn.

Zonnescherm
Zonneschermen zijn een hele populaire keuze en worden vaak gebruikt omdat ze de warmte tegenhouden en zorgen voor een schaduwrijke plek om te ontspannen. Het grootste voordeel van een zonnescherm van Zonweringfabriek, is dat het altijd perfect past bij de kleuren en vormen van je huis. Er zijn veel varianten beschikbaar en zodoende kun je kiezen voor het beste zonnescherm voor jouw huis en tuin!

Screens
Screens zijn een andere mogelijkheid voor als je op zoek bent naar een zonweringsoptie met elegante uitstraling. Het is aantrekkelijk omdat het volledig transparant is en het zonlicht grotendeels tegenhoudt, zelfs op bloedhete dagen. Screens zijn erg gebruiksvriendelijk en eenvoudig te bedienen. Meestal is een afstandsbediening inbegrepen en kan de screen van tevoren geprogrammeerd worden.

Parasol
Uiteraard kan de “ouderwetse” parasol niet ontbreken in dit rijtje. Makkelijk te bedienen en te verplaatsen, en een perfecte optie om schaduw te creëren in je tuin. Echter heeft een parasol verder geen functie als zonwering voor je huis.

Rolgordijnen
Als je de voorkeur geeft aan een eenvoudige zonwering voor je huis, dan zijn rolgordijnen altijd een goede optie. Rolgordijnen zijn erg geschikt voor de keuken of de slaapkamer. De doeken reduceren het licht en zorgen voor een gezellige sfeer.

Kortom, er zijn dus genoeg mogelijkheden om de zon tegen te gaan, terwijl je de uitstraling van je huis versterkt. De keuze is helemaal aan jou en afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren. Zo moet je rekening houden met design, budget en het gebruik van de ruimte waar de zonwering komt te hangen. Met de bovenstaande opties ben je al een heel eind op weg bij het maken van de juiste keuze. Veel succes!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie