Herbert Boon toont een van de energiezuinige koelkasten die voor de kortingsactie in aanmerking komt. (foto: Kees Stap)
Herbert Boon toont een van de energiezuinige koelkasten die voor de kortingsactie in aanmerking komt. (foto: Kees Stap)

Energiezuinige koelkast met 90 euro korting

Algemeen

Door Kees Stap

Oude onzuinige koelkasten en vriezers zijn energievreters. Met een nieuw energiezuinig exemplaar bespaar je meteen tientallen euro’s per jaar op je energierekening. En inwoners van Wageningen besparen nog meer met de kortingsactie ‘Hoe laag kun je gaan’ van Wageningen Woont Duurzaam. Wie bij Expert Wageningen een nieuw energiezuinig exemplaar van Energieklasse E of hoger aanschaft, krijgt 90 euro korting.

Wageningen - Herbert Boon van Expert Wageningen laat in zijn winkel aan de Churchillweg een paar exemplaren zien die voor de actie in aanmerking komen. “Energieklasse E klinkt misschien niet zo zuinig, maar dat is het wel degelijk. Onlangs hebben ze namelijk de labels aangepast. A+ en A++ bestaan niet meer. Klasse C is nu de hoogste.”

De actie van Wageningen Woont Duurzaam is een maand bezig en is volgens Herbert een succes. “Het is dan ook erg makkelijk om mee te doen. Via hun website vraag je een bon aan. Wij willen mensen daarmee trouwens ook helpen in de winkel. Met die bon kom je bij ons in de winkel en aan de hand van je wensen zoeken we de geschikte koelkast of vriezer voor je uit. Online is het aanbod nog veel groter. De 90 euro wordt meteen verrekend op de factuur, daarvoor hoef je verder niks te doen. Enige voorwaarde is wel dat je je oude exemplaar weer inlevert, ook dat verzorgen wij.”

Met een nieuwe koelkast of vriezer bespaar je trouwens nog veel meer dan de 90 euro van de actie weet Herbert. “Onderzoek van de Consumentenbond wees uit dat een koelkast of vriezer van zeven jaar oud wel twee tot drie keer zoveel stroom verbruikt als een nieuwe energiezuinige versie.”

Wilt u ook korting op een energiezuinige koelkast of vriezer? Ga dan naar www.wageningenduurzaam.nl/hoe-laag.

advertentie
advertentie