Als 150 kinderen gelukkig kunnen worden, waarom dan niet 300 kinderen?
Als 150 kinderen gelukkig kunnen worden, waarom dan niet 300 kinderen?

Help ons een droomreis mogelijk te maken

9 juni 2021 om 09:55 Algemeen

Met deze vraag belde Masood Eslami, voorzitter van de stichting Wageningen City of Cultures, zijn medebestuursleden. Er was geen seconde twijfel bij zijn bestuur. Het antwoord was: “wij gaan dat doen”.

WAGENINGEN - De stichting Wageningen City of Cultures heeft in 2018, gekoppeld aan het Iran festival -de aftrap van het tweejarige internationale evenement in onze stad-, voor 250 kinderen met hun ouders, die nooit op vakantie kunnen, het Droomreisje georganiseerd een reisje naar de Efteling. Dankzij extra sponsoring en de Droomreisje commissie, konden de kinderen een onvergetelijke Efteling trip met hun ouders beleven.

Het festival in 2018 is zo goed bevallen dat het bestuur van de stichting heeft besloten om elke twee jaar kunst, cultuur en muziek van een ander land naar Wageningen te brengen. In 2020 is het geplande Indonesië festival niet doorgegaan vanwege Corona. Maar dit jaar kan het festival wel worden georganiseerd en zal plaatsvinden, op 18, 19 en 20 augustus, in samenwerking met de Wageningse Cultuurzomer, zegt Ria Wigt. Joke van Erkel, de secretaris van de stichting: “Wij hebben in de afgelopen maanden achter de schermen hard gewerkt (in de hoop op versoepeling in augustus) om een mooi en gevarieerd programma neer te zetten”.

De Droomreisje commissie, bestaande uit Arian van Diermen, Erica Hoebe, Maria van Schaijik en Christiaan de Jong stelt deze maand een datum vast voor het Droomreisje, bij voorkeur in de vakantie. Grietje Zeeman, de penningmeester, is heel blij met de huidige financiële dekking voor 150 mensen, dankzij sponsoring door het Fonds Vakantiegeld Delen van de Wageningse Stichting Interkerkelijke Diaconale Activiteiten, RK jeugdbelang, de RABOBANK en Food of Cultures, maar is er van overtuigd dat we dat kunnen verdubbelen. “Dat gaat ons lukken met hulp van de vele Wageningers die solidair zijn met mensen die het moeilijk hebben”.

Samen met een enthousiaste nieuwe sponsorcommissie bestaande uit Marike van der Leeden, Elise van der Burgt en Willem Hendriks, wordt ingezet op verdubbeling. Een dag na de bekendmaking in kleine kring heeft een anonieme gever een bedrag van € 1500 overgemaakt naar de bankrekening van de stichting!

Wilt u ook een bijdrage leveren aan het prachtige Droomreisje, als particulier of onderneming? Elk bedrag is van harte welkom op de bankrekening van Stichting Wageningen City of Cultures, NL11 TRIO 0338 8739 96, met vermelding van “Donatie Droomreisje”.

Informatie: www.cityofcultures.com of cityofcultures@gmail.com                        

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie