Annemiek van Vleuten is de trotse winnares van 'Dwars door Vlaanderen'.
Annemiek van Vleuten is de trotse winnares van 'Dwars door Vlaanderen'. Foto: Movistar

Annemiek van Vleuten wint ‘Dwars door Vlaanderen’

Algemeen

Door Dick Martens

WAGENINGEN - Annemiek van Vleuten heeft woensdag de wielerkoers Dwars door Vlaanderen gewonnen. Het was haar eerste zege van het nog prille wielerseizoen, maar ook haar eerste in het shirt van haar nieuwe ploeg Movistar. Van Vleuten vertrok afgelopen seizoen, na een dienstverband van vijf jaar, bij Mitchelton-SCOTT.

In de aanval

De Wageningse, koos op ruim 30 kilometer van de finish, op de klim van Knokteberg, ook wel de Côte de Trieu genoemd, samen met de Kasia Niewiadoma (Canyon-Sram) de aanval, om uiteindelijk in een lange sprint haar mede-vluchtster te verslaan. ,,Dat is superlekker en ik ga dan ook met vertrouwen naar de Ronde van Vlaanderen”, aldus een zelfverzekerde Van Vleuten na haar zege., Dit is natuurlijk ook fijn om voor mijn nieuwe ploeg een koers te winnen. Ik had het parcours goed verkend, was echt gemotiveerd. Die klim was het beste om het verschil te maken. Gelukkig niet 150 kilometer van de finish, maar 33, dus dat viel mee. Het is een hele mooie koers. Echt een kleine Ronde van Vlaanderen.”

Rekening mee houden

De door van Vleuten gememoreerde Ronde van Vlaanderen staat aanstaande zondag op het programma. Ze won de editie van 2011 en behoort dit jaar ook weer tot de favorieten. ,,Natuurlijk gaat er zondag op mij gelet worden, ook als ik vandaag de overwinning niet had gepakt, maar de concurrentie weet nu ook dat Movistar een team is om rekening mee te houden.”

advertentie
advertentie