Ellen Jansen laat haar honden, Lu en Tony, smullen van de door haar zelfgemaakte hondenkoeken.
Ellen Jansen laat haar honden, Lu en Tony, smullen van de door haar zelfgemaakte hondenkoeken. Foto: Ellen Jansen

Bijzondere carrièreswitch Ellen Jansen

Algemeen

Op 2 april 2015 stak Ellen Jansen de sleutel in het toegangshek van Stadion de Wageningse Berg. Ze draaide het roestige en verweerde hek definitief op slot en ging op zoek naar een nieuwe uitdaging. Jansen was ruim zeven jaar werkzaam in het destijds nog Golden Tulip geheten hotel in Doorwerth, waar ze ‘het voetbal’ op de kaart had gezet, door ervoor te zorgen dat voetbalclubs of landenteams daar een onbezorgd en perfect een trainingskamp konden beleggen. Vervolgens werd ze ‘getransfereerd’ naar hotel de Wageningsche Berg om daar hetzelfde te gaan doen. Die periode ligt inmiddels alweer lang achter de ondernemende Soccerhostess, want inmiddels maakte ze een bijzondere carrièreswitch namelijk naar de door haar zelfgeproduceerde vegan hondenkoeken.

Door Dick Martens

WAGENINGEN - ,,Het is wel even wat anders”, aldus Jansen met de voor haar zo kenmerkende en aanstekelijke lach. ,,Na mijn stage bij Hotel Frerikshof in Winterswijk, kwam ik in Doorwerth terecht, waar ik ‘het voetbal’ ging doen. Dat was echt supertof, maar zeker ook in Wageningen. Daar had ik ook nog de uitdaging om ervoor te zorgen dat er een nieuwe grasmat in het stadion moest komen, wat uiteindelijk ook is gelukt. Vervolgens wisten veel clubs de Berg weer te vinden. Als ik er nu weer aan terugdenk, ook aan het moment dat ik er voor het laatst was, krijg ik nog kippenvel. Ja, daar denk ik echt met weemoed aan terug.” Maar Jansen bleef in het voetbal werkzaam, ze begon voor zichzelf als Soccerhostess. ,,Ik hielp de voetbalmannen waar ik destijds in de diverse hotels mee samenwerkte, met het regelen van wedstrijden, scheidsrechters, accommodaties en dergelijke. Dat heb ik tot vorig jaar gedaan, maar in de tussentijd was ik ook al bezig met Business en Bubbles waar ik in mijn auto ondernemers interviewde over hun bezigheden en hun passie voor hun werkzaamheden.”

In die tijd was Jansen ook al bezig om haar levensstijl te gaan veranderen. ,,Ik was overgegaan naar een plantaardiger leven, de duurzaamheid werd een thema en ben ik ook mijn Instagramaccount Natuurell begonnen. Dat liep al snel zo goed, dat ik daar via mijn eigen Natuurell-website verder mee ben gegaan. Ik maakte video’s en nu zijn er zelfs de hondenkoeken bijgekomen. Sommige dingen die lopen nu eenmaal zo.” En weer verschijnt de mooie lach op haar gezicht. ,,Onze hond Lu heeft een tarwe-allergie. Het bleek moeilijk om snacks voor honden te vinden die en plantaardig zijn en zonder tarwe. Via het boek Dog Eat Plant, over diervriendelijke voeding, is het idee geboren om ‘gewoon’ zelf hondenkoeken te gaan maken. Eigenlijk voor de gein, maar al snel was er veel interesse voor. Dat is eigenlijk pas drie weken geleden, maar het loopt echt supergoed. Inmiddels heb ik, naast de Tony’s en de Lu’s (vernoemd naar Jansens honden Tony en Lu) ook een kleinere versie gemaakt, de Pups.” Het voetbal mist ze niet meer. Haar hart voor dieren, vegan en de hondenkoeken beheersen nu haar leven. ,,Die bewustwording is de beste keuze die ik ooit heb gemaakt.”

advertentie
advertentie