Bij WMHC wordt er elke zaterdag voor gezorgd, dat er ook in Corona-tijd, lekker bewogen kan worden. Foto: Dick Martens
Bij WMHC wordt er elke zaterdag voor gezorgd, dat er ook in Corona-tijd, lekker bewogen kan worden. Foto: Dick Martens

Bij WMHC komt de jeugd niets tekort

Algemeen

Door Dick Martens

,,Moet ik een rood of zwart shirt aan? Op welk veld spelen wij? Mag ik samen met mijn vriendinnetje in het groepje?” Zomaar wat kreten op de vroege zaterdagmorgen op en rond de velden van de Wageningse hockeyclub WMHC. Want ondanks de nog altijd ‘regerende en regie voerende’ Corona-pandemie wordt er bij de club alles aan gedaan om in ieder geval de jeugd een podium te bieden, zodat zij hun geliefde sport nog altijd kunnen blijven beoefenen. Al is het natuurlijk in een aangepaste vorm, maar de jeugd weet de initiatieven zeker te waarderen, want ondanks de frisse wind die over de Bongerd waait is het enthousiasme warm en aanstekelijk.

WAGENINGEN - De vroegste uurtjes zijn voor de zogenaamde Benjamins. Onder het motto: ‘Je kunt niet vroeg genoeg met hockey beginnen’, zijn er de zogenaamde Benjamins-trainingen, die worden verzorgd door Jackie Boogerd. ,,Er is, zeker in deze tijd, zelfs bij die jonge kinderen behoefte om lekker buiten te sporten en je ziet het, ook vanmorgen zijn er weer ruim 25 kinderen en dat is natuurlijk geweldig.”

,,Wij zijn vrijwel direct, eigenlijk vanaf de eerste lockdown, gaan schakelen. Met alle trainers, trainsters en coördinatoren hebben we de koppen bij elkaar gestoken om te bekijken wat er nog wel kon en mocht”, legt trainingscoördinator van de jongste jeugd, Michiel Raak, uit. ,,Voor elke categorie, van de jongste jeugd tot en met de A-jeugd. Als er getraind mocht worden, dan werd er getraind. Wedstrijdjes spelen tegen andere clubs mocht niet, daarom zijn wij direct onderlinge wedstrijdjes gaan organiseren. Dat was eigenlijk direct al een groot succes. Maar inmiddels zijn er zoveel partijtjes gespeeld, dat ze al hun tegenstanders inmiddels wel hebben gezien, maar inventief en creatief als wij met zijn allen toch zijn, hebben we dat ‘probleem’ ook getackeld. De wedstrijdjes worden nu afgewisseld met bijvoorbeeld clinics.” De A- en de B-jeugd worden daarbij betrokken. ,,Zij verzorgen de clinics voor de jongste jeugd”, vult trainster Nicole Jonk aan. ,,De selecties van Dames en Heren 1 doen dat voor de wat oudere jeugd. Ook mixen we de teams, om toch elke keer weer wat nieuws aan te bieden, zodat we niet te veel in herhaling treden. Ook organiseren we spelletjesmorgens- en middagen of ‘gooien’ we een keer een stormbaan op het kunstgras. Maar in december bijvoorbeeld konden ze deelnemen aan een voetbalclinic, een bokstraining of een Bootcamp. Heel divers dus. Het belangrijkste is om elke zaterdag iets aan te bieden, zodat ze elkaar blijven zien, er binding met de club blijft en wat misschien nog belangrijker is, ze lekker in beweging blijven. Daar moeten we dus creatief in zijn en daar leuke vormen in vinden.” Gezien het enthousiasme op de zaterdagmorgens slaagt ‘de club’ daar inmiddels prima in. ,,We hebben ruim 80 jeugdteams, dus dat is best wel een klus, maar als het dan lukt om ze toch allemaal lekker aan de gang te houden, geeft dat enorm veel voldoening.”

advertentie
advertentie