Afbeelding
aangeboden door verantwoord-afvallen.nl

Gezond eten en bewegen wanneer je thuis werkt – verhoog je weerstand

Algemeen

Nu we allemaal veel vaker vanuit huis werken is het een uitdaging geworden om gezond te blijven eten en voldoende te bewegen. 

Waarschijnlijk is je dagritme anders dan voorheen en dit heeft ook zeker invloed op je eetpatroon. 

Misschien hoef je niet meer op de fiets naar je werk of ging je voorheen lekker een stuk lopen tijdens de middagpauze.  Nu mis je ook deze routine in het dagelijks bewegen. 

Om toch vet te verbranden en verantwoord af te vallen kun je tips zoals in dit artikel gebruiken.  

Voor tips over het vegetarisch dieet kijk je hier. 

Wat ook belangrijk is in deze tijd, is het ondersteunen van je weerstand. Dit kun je doen door gezond te eten, voldoende te slapen en regelmatig te bewegen. 

Verleidingen weerstaan 

Een goede tip kan zijn om geen koekje bij de koffie te nemen en op tijd te lunchen. Om verleidingen te weerstaan zorg je dat het lekkers thuis niet in zicht ligt. Of nog beter, vervang het door gezonde varianten zoals fruit en groentesnacks. 

Ga lekker lopend of op de fiets naar de supermarkt voor je gezonde boodschappen en lunch. Heerlijk in de frisse buitenlucht en zet een stappenteller op je mobiel. Zo word je ook meteen gestimuleerd en krijg je inzicht in je bewegingspatroon. Voordeel is direct dat je hoofd even lekker leeg wordt als je buiten bent geweest. 

Begin je dag goed en verhoog je creativiteit

Je kunt ook via YouTube inspiratie opdoen voor oefeningen die je thuis kunt uitvoeren. Leg een matje op de grond, doe een makkelijk pak aan, zet een opzwepend muziekje aan en gaan. Ook heerlijk om te doen vóórdat je begint met werken. Daarna een verfrissende douche en jouw dag begint goed!

En verlaat tussen je werkzaamheden door af en toe je bureaustoel om wat rek- en strekoefeningen te doen. Korte breaks verhogen je creativiteit en concentratie.

Haal je warme maaltijd alvast in huis

Als je in het begin van de week nadenkt over je avondeten en de boodschappen alvast in huis hebt dan hoef je niet hongerig naar ongezonde voeding te grijpen in de supermarkt. Het geeft rust en is een makkelijke manier om gezonder te leven. 

advertentie
advertentie