Wandelen door de sneeuw.
Wandelen door de sneeuw. Foto: Eline Nijmeijer

Wageningen Wandelt

Algemeen

WAGENINGEN - Nu de sportclubs en sociale voorzieningen dicht zijn en de sociale cirkel steeds kleiner wordt, stijgt de behoefte naar corona-proof alternatieven. Daarom organiseren Thuis Wageningen, SOW, Changemakers, de Wageningse Uitdaging en een aantal Wageninse studenten met elkaar Wageningen Wandelt!

Het idee is simpel: geïnteresseerden melden zich online aan en de organisatie koppelt twee personen aan elkaar op basis van hun aanmeldformulier. “Zo blijven we ook tijdens de lockdown fit, krijgen we de mogelijkheid nieuwe mensen te ontmoeten en werken we dat vitamine D verschil zó weg”, aldus Siri Tuinema, een van de organisatoren van het initiatief.

De matches krijgen verschillende tips mee voor onderweg. Zo zijn er verschillende Wageningse wandelroutes die men kan lopen, waaronder de spiksplinternieuwe Stadswandeling0317. Deze wandeling laat zien hoe mooi en veelzijdig Wageningen centrum en de nabije omgeving is. Ook kan er tijdens de wandeling worden genoten van het lekkers wat lokale horeca aanbieden. Zo biedt Proost een wandel-snackbox aan en kan men bij Cafe Tolla of Columbus genieten van een warm drankje in een duurzame BillieCup.

Iedereen die meewandelt maakt ook kans op een lokaal prijsje. Om mee te dingen meld je je aan voor de wandeling via het aanmeldformulier en maak je tijdens de wandeling een mooie foto van het uitzicht, van elkaar of van de koffie en deelt deze op Instragram, Twitter of Facebook met de hashtags #WageningenWandelt en #WageningenWalks. Kijk op www.bezoekwageningen.nl/wageningenwandelt voor meer informatie.

advertentie
advertentie