Afbeelding
Foto: Pexels
aangeboden door Heers

Online marketingbureau inschakelen of niet?

12 januari 2021 om 13:02 Algemeen

Steeds meer mensen zijn op zoek naar een specialist in online marketing. Wanneer maak je gebruik van een online marketing expert? Vroeger was het gemakkelijk om de gewenste doelgroep op internet te bereiken. Het plaatsen van een advertentie of reclamecampagne leverde al gauw winst op en adverteren was sowieso rendabel.

Gebruik maken van een echte specialist is steeds vaker nodig voor bedrijven om resultaat te boeken. Tegenwoordig is namelijk gigantisch veel concurrentie op het internet, iedere website wil gemakkelijk scoren. Omdat iedereen bezig is met online marketing of adverteren, het is voor bedrijven moeilijk geworden om de gewenste doelgroep aan te spreken, de concurrentie is moordend. Vrijwel ieder bedrijf is tegenwoordig bezig met online marketing, dit is gewoon big business! 

Bijvoorbeeld op Google willen steeds meer bedrijven bovenaan staan op populaire zoektermen. Zelf succes bereiken met online marketing is voor de starter steeds moeilijker geworden. Vind je het leuk om te experimenteren en staat er niet veel op het spel? Zelf aan de slag gaan met SEO of adverteren, dit is zeker een aanrader voor een klein project. Heeft u een goedlopend bedrijf of website? Let dan goed op, experimenteren brengt risico’s met zich mee.

Ken het verschil tussen investeren in SEO en adverteren

Wanneer maak je gebruik van een online marketing bureau professional? Lukt het niet om de gewenste resultaten te behalen online? Een expert inschakelen op het gebied van zoekmachineoptimalisatie of adverteren is een aanrader. Bij adverteren is het resultaat direct zichtbaar. Meten is weten, bij een reclamecampagne is de conversie en pay per click eenvoudig te meten.

Bij zoekmachineoptimalisatie wordt er hard gewerkt om de website op lange termijn hoger in de zoekresultaten te krijgen. Wie hierin investeert, doet dit voor op de lange termijn. Haast geen verkeer is beter dan organisch verkeer. Bezoekers die de website zelf vinden zijn echt geïnteresseerd en kosten daarbij geen geld per bezoek zoals bij adverteren het geval is. Let goed op de regels die gelden voor Google, wanneer je besluit dit zelf te doen. Een klein foutje kan al tot ban zorgen bij ome Google.

Zelf doen of kiezen voor een expert?

Kiezen voor een SEO-specialist biedt veel voordelen. Een ervaren en betrouwbare specialist doet er alles aan om de website beter gevonden te laten worden in zoekmachine. De professionaliteit en ervaring van de SEO-specialist spelen een belangrijke rol. Het is belangrijk dat er slim wordt geïnvesteerd in bijvoorbeeld content of links. Wanneer je hier zelf geen specialist in bent, een expert inschakelen is verstandig.

De hamvraag is of dit rendabel is voor je bedrijf en deze kosten betaalbaar zijn. SEO uitbesteden is verstandig wanneer je een waardevolle website heeft. Wanneer je geen verstand heeft van SEO en dit wilt leren, brengt dit grote risico’s met zich mee. Wanneer je een nieuw project start is dit leuk en aardig, maar doe dit niet bij een grote zakelijke website! Overweeg of de kosten van een specialist de moeite waard zijn. Wanneer je wilt groeien met je website of bedrijf, investeer hier zeker in!

advertentie
advertentie