Afbeelding

Kerstcadeau voor minder bedeelde kinderen

9 december 2020 om 12:27 Algemeen

WAGENINGEN - Masood Eslami, die samen met zijn gezin de sociale onderneming Food of Cultures runt, is bezig met een nieuw plan voor de kerst: 300 tablets als kerstcadeau voor kinderen uit gezinnen die het niet zelf kunnen betalen. Eslami is ervan overtuigd dat dat gaat lukken, net als andere dromen. Eerder lanceerde Food of Cultures ‘Delen smaakt beter’. Deze eenmalige kerstactie wil hij daaraan koppelen. Wageningers kunnen helpen om een droom voor deze kinderen uit te laten komen.

WAGENINGEN - Het idee ontstond toen cursussen van het Wageningen Centre for Development Innovation niet doorgingen door corona en er 300 nieuwe tablets niet meer nodig waren. “De tablets werden voor een vriendenprijs aangeboden en zo kon ik met het idee aan de slag gaan”, vertelt een enthousiaste Eslami.

“Het WCDI gaf de volgende mooie boodschap mee: ‘Kennis brengt je in actie!’ Met dit mooie cadeau kun je antwoorden opzoeken over vragen die je hebt. Dit tablet is als een raampje, wat je uitzicht geeft op de hele wereld - en alles waar jij nieuwsgierig naar bent.” De groeiende ongelijkheid raakt Eslami en motiveert hem om er iets tegen te willen doen: “Het verschil tussen arm en rijk neemt in Nederland toe, net als in andere landen. Vooral kinderen zijn daarvan het slachtoffer. Een tablet of laptop is tegenwoordig onmisbaar, terwijl niet alle gezinnen geld hebben om er een aan te schaffen voor hun kind.”

Hij kon de kans niet voorbij laten gaan om 300 kinderen blij te maken met een waardevol cadeau en bedacht een koppeling met het al bestaande initiatief ‘Delen smaakt beter’. Met deze maaltijdservice waarbij mensen maaltijden aan huis krijgen en tegelijkertijd ook maaltijden doneren aan de voedselbank en het asielzoekerscentrum, zijn de afgelopen maanden meer dan duizend maaltijden gedoneerd.

Eslami legt uit hoe het werkt: “Wie een jaarabonnement neemt op ‘Delen smaakt beter’ krijgt zelf heerlijke maaltijden en doneert ook maaltijden aan twee bovengenoemde goede doelen. Tegelijkertijd krijgt een kind uit een gezin dat het niet zo breed heeft een gratis tablet. Ook zijn er voor bedrijven en organisaties verschillende mogelijkheden om mee te doen.” Juist nu gemeenten in financieel zwaar weer zitten vindt Eslami dat de gemeenschap ook iets kan doen. “Ik heb de afgelopen dagen met veel mensen over het plan gesproken en iedereen vond het een bijzonder gebaar in deze nare tijd.”

De positieve reacties spoorden hem aan er mee door te gaan. Dat Esther van der Zee en Irini Boxma van Solidez direct zeer enthousiast begonnen mee te denken en dat de dames van de Wageningse Uitdaging meteen belangstelling toonden om mee te werken deed hem goed. Welzijnsorganisatie Solidez is al gestart om kinderen te zoeken die in aanmerking komen voor dit bijzonder kerstcadeau. Zijn verhaal sluit hij af met een citaat dat hem inspireert en hij graag deelt: “Brood zijn, brood worden, en brood delen”.


Kijk voor meer informatie op de website.

www.delensmaaktbeter.nl

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie