Rosa van der Vijver.
Rosa van der Vijver.

Kerstnachtdienst Grote Kerk live op RTV Rijnstreek

Algemeen

WAGENINGEN - Vanuit de oude monumentale Grote Kerk, in het centrum van de stad, wordt op donderdagavond 24 december de kerstnachtdienst live uitgezonden. Het thema is ‘Gods stralende liefde uit de doeken’. De zandprinses Rosa van der Vijver neemt de kijkers mee met haar zandschildering in bovengenoemd thema. Rosa van der Vijver is de dochter van de bekende zandtovenaar Gert van der Vijver. De zandprinses strooit en schuift met het zand op een lichtplaat en laat hiermee allerlei tekeningen rond het kerstverhaal verschijnen. Zij verzorgt een onvergetelijk visueel schouwspel tussen licht en donker, waarbij ontroering en verwondering centraal zullen staan. Kaarsen zullen branden en kerstliederen klinken. Ds. H.L. Versluis verzorgt de liturgie en zal het meditatieve moment voor zijn rekening nemen. Dit jaar kan er, vanwege Covid-19, geen fysieke kerstnachtdienst plaatsvinden. De dienst wordt live uitgezonden door RTV Rijnstreek.

De kabelkrant en tv-uitzendingen van Rijnstreek TV zijn te zien op de volgende kanalen: Ziggo, Horizon/mediabox (kanaal 36), CI+ (kanaal 330), KPN/Telfort/XS4ALL (kanaal 1378) en T-Mobile thuis (kanaal 793).

De dienst start om 22.00 uur. Ook kan men de dienst rechtstreeks volgen én op een later tijdstip terugzien via www.kerkdienstgemist.nl.

advertentie
advertentie