Desirée Kuipers, Esther van der Zee en Masood Eslami bedankten de vrijwilligers keurig op anderhalve meter afstand.
Desirée Kuipers, Esther van der Zee en Masood Eslami bedankten de vrijwilligers keurig op anderhalve meter afstand.

Laptopactie geslaagd: 40 gezinnen voorzien van een laptop

14 mei 2020 om 20:53 Algemeen

Als je ineens thuis school moet volgen en je hebt met het hele gezin de beschikking over één laptop, dan is de kans groot dat je achterop raakt op je klasgenoten. Om te voorkomen dat dat gebeurt, hebben Solidez, de Wageningse Uitdaging en Chip Shop een succesvolle actie opgezet. Inmiddels zijn 40 gezinnen voorzien van een laptop om te gebruiken voor school.

WAGENINGEN - Irini Boxma is coördinator bij Kind aan Huis, onderdeel van Solidez waarbij vrijwilligers gezinnen een steuntje in de rug bieden. “Toen de Coronamaatregelen begonnen, hebben de vrijwilligers met gezinnen gebeld om contact te houden. Toen ontdekten we dat er gezinnen waren die in de knel kwamen.”

Daarom heeft Esther van der Zee, directeur van Solidez, contact gezocht met Masood Eslami van Chip Shop en Anja Hagendoorn en Desirée Kuipers van de Wageningse Uitdaging. Het doel was om 40 mensen blij te maken met een laptop en dat is precies gelukt. Eslami is overweldigd door het succes. “Het is mooi om te zien dat mensen zo solidair zijn. Particulieren en organisaties, zoals UP Learning, Sweers Energie Advies en Optimezers, hebben massaal laptops gedoneerd na onze oproep op social media. We hebben precies 40 laptops kunnen uitreiken en één telefoon. Er staan zelfs nog laptops achter om te leveren aan gezinnen die dat nodig hebben.”

De gedoneerde laptops werden door vijf jonge vrijwilligers gebruiksklaar gemaakt. Fargam (10), Florian (11), Wouter (15), Tobias (18) en Soheil hebben hard gewerkt om de 40 laptops voor Wageningse scholieren aan te passen. Fargam Eslami was de jongste: “Ik heb dit gedaan omdat ik mensen graag wil helpen. Ik ben héél handig met computers.” Soheil Yazdani Rad uit Iran woont op het AZC. Hij leerde de jongens hoe je laptops en computers in orde maakt. “Ik houd ervan om mensen op wat voor manier dan ook te helpen, dus ik zei direct “ja” toen me gevraagd werd om iets te betekenen.” Alle vrijwilligers zijn bedankt met een Proef Wageningen cadeaubon die besteed kan worden bij Wageningse ondernemers. Het was een win-win-win dus.

advertentie
advertentie