Afbeelding

Wageningse studenten verrassen ouderen met 650 vrolijke bloemen

10 april 2020 om 17:53 Algemeen

WAGENINGEN– Studenten van de Wageningse Studenten vereniging Ceres (W.S.V.) hebben vandaag samen met het vrijwilligersinitiatief gewoonmensen.nl ruim 650 vrolijke bloemen bezorgd bij senioren in negen verschillende woonlocaties voor ouderen in Wageningen, Ede, Oosterbeek en Heelsum. De senioren ontvingen een tulp of een felgekleurde alstroemeria. Daarbij had elke student voor een bewoner een persoonlijk kaartje geschreven, met daarop de uitnodiging om nog een keer met de student in contact te treden. De Wageningse studenten willen er echt voor waken dat het eenzaamheidsvirus onder kwetsbare mensen toeslaat. “Wij willen heel graag ons medeleven tonen met ouderen. Zij verdienen nu nét wat extra aandacht. Daarom is het geweldig dat deelnemende studenten ook een persoonlijke boodschap, met hun naam en telefoonnummer op de kaartjes hebben geschreven voor de ouderen. Zij kunnen, indien zij hier behoefte aan hebben, dan nog eens een telefoontje plegen met de student. We staan voor hen klaar”, vertelt Ries van Dijk. Hij is zowel lid van het W.S.V. als vrijwilliger bij gewoonmensen.nl.

Veel hulpvragen inlossen
Mensen helpen en steunen is exact het uitgangspunt van het initiatief. “Als jonge studenten is het een prachtige gedachte dat wij met een klein gebaar al zo’n grote glimlach op het gezicht bij mensen kunnen krijgen. Daarom is het belangrijk om in deze zware tijd voor hen klaar te staan. Dat kan naast het telefoontje op veel manieren: boodschappen doen, de hond uitlaten of een keer een maaltijd bezorgen”, benadrukt Jasper Veen van gewoonmensen.nl het belang om via de website ook om andere hulp te vragen.

Grote dankbaarheid in samenleving
Alle vrijwillig of belangeloos uitgevoerde hulpacties die via de website tot stand komen, tonen de saamhorigheid in onze samenleving aan. Persoonlijke aandacht is daarbij een belangrijk uitgangspunt. “Wij zijn zo blij dat iedere hulpvraag die op gewoonmensen.nl geplaatst is, van groot tot klein, met zo veel betrokkenheid wordt uitgevoerd én met grote dankbaarheid wordt ontvangen”, besluit Jasper Veen.

Afbeelding
advertentie
advertentie