Sjirk Bijma roept iedereen op om ondernemers als Elsko Sjabbens en Dietmar Baars te steunen. (foto: Kees Stap)
Sjirk Bijma roept iedereen op om ondernemers als Elsko Sjabbens en Dietmar Baars te steunen. (foto: Kees Stap) Foto: Kees Stap

WOC-voorzitter Sjirk Bijma: “Help elkaar en anderen waar kan”

23 maart 2020 om 09:06 Algemeen

De maatregelen ter bestrijding van het coronavirus treffen ook het Wageningse bedrijfsleven. WOC-voorzitter Sjirk Bijma doet een oproep aan bedrijven en particulieren om elkaar en anderen te helpen waar dat kan. “Alleen samen komen we deze zware tijden te boven.”

Wageningen - Het Wagenings Ondernemers Contact (WOC) is de belangenbehartiger voor het Wageningse bedrijfsleven. Bijma spreekt van bizarre tijden. “Plotseling ziet de wereld er heel anders uit. De horeca moest halsoverkop dicht, zzp’ers zien opdrachten wegvallen, winkeliers weten niet of ze open kunnen blijven, grotere bedrijven hebben geen werk meer voor hun personeel. Als WOC proberen wij onze leden en andere ondernemers zoveel mogelijk informatie te geven. We laten weten waar ze terecht kunnen voor antwoorden op hun vragen en hoe ze zich kunnen melden voor speciale regelingen. Daarnaast hebben we bij de gemeente Wageningen gepleit voor uitstel van het betalen van gemeentelijke belastingen. We geven zelf het voorbeeld door onze contributiefacturen die we in april zouden sturen voor enkele maanden uit te stellen. Ook hebben we samen met de Stichting Ondernemersfonds Wageningen de gemeente opgeroepen om het parkeren in de binnenstad per onmiddellijke ingang gratis te maken. Dat levert hopelijk nog wat bezoek op voor onze winkeliers. Maar minstens zo belangrijk is dat bezoekers aan het centrum elkaar niet besmetten via de parkeerautomaten.”

Bijma gaf zelf het goede voorbeeld door donderdag een maaltijd te bestellen bij Diels Restobar. “Geweldig om te zien hoe veel Wageningse restaurants niet bij de pakken neer gaan zitten, maar in een paar dagen een bezorgdienst hebben opgetuigd. Het kenmerkt de ware ondernemer. Ook in zware tijden niet in problemen denken, maar in kansen. Dat verdient ieders steun. Daarom roep ik iedereen op, bedrijven en particulieren, om als het ook maar enigszins kan, elkaar te steunen en te helpen waar kan. Bestel die maaltijd, koop dat product, neem die dienst af, betaal je rekeningen wat sneller.”

Elsko Sjabbens en Dietmar Baars van Diels zijn blij met de oproep van Bijma “Wij werden zondagmiddag 15 maart overvallen door het bericht dat wij voor minimaal drie weken de deuren moesten sluiten. Al snel bedachten we dat we als alternatief bezorgmaaltijden konden bereiden. Op de eerste avond konden we al meteen bij vijftien huishoudens gaan bezorgen. We waarderen het enorm dat mensen ons en al onze collega-ondernemers op die manier steunen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie