Vlnr: Siep de Haan (Hoogvliet), Daan Krijger (Nationaal Ouderenfonds) en Else Hofland (Nationaal Ouderenfonds).
Vlnr: Siep de Haan (Hoogvliet), Daan Krijger (Nationaal Ouderenfonds) en Else Hofland (Nationaal Ouderenfonds).

40.000 euro Hoogvliet-statiegeld voor Nationaal Ouderenfonds

Algemeen

Maar liefst €40.000. Dat is het bedrag dat algemeen directeur Siep de Haan van Hoogvliet supermarkten symbolisch overhandigde aan Else Hofland, manager marketing, communicatie en fondsenwerving van het Nationaal Ouderenfonds. Het is de opbrengst van de statiegeldactie in de supermarkten van Hoogvliet.

Hoogvliet steunde het Nationaal Ouderenfonds van 1 juni tot en met 30 november 2019 met een donatieknop op de statiegeldautomaten. Klanten konden er na het invoeren van de statiegeldflessen voor kiezen het statiegeldbedrag te doneren aan het Ouderenfonds. Hoogvliet is blij verrast met het bedrag van €40.000 dat met de statiegeldactie is opgehaald. “We zijn er ontzettend trots op dat onze klanten dit goede doel hebben omarmd. Een prachtig resultaat”, aldus Siep de Haan.

De overhandiging van de cheque vond plaats in Ontmoetingscentrum Klaarwater in Soest (een van de drie ontmoetingscentra van de Stichting Welzijn Ouderen Soest), onder toeziend oog van een grote groep ouderen die daar bijeen was gekomen voor de kerstbingo. Alle 80 aanwezigen van de bingo kregen namens het Ouderenfonds een heerlijke verse appeltaart, op te halen bij de Hoogvliet supermarkt in Soest. Siep de Haan draaide tot grote hilariteit van de bingo’ers op geheel eigen wijze enkele rondjes bingoballetjes.

Supermarktmanager Marco Verdijk van de Hoogvliet vestiging in Soest: “Wij hebben een relatief grote groep ouderen in ons klantenbestand. Vanwege de ligging van onze winkel bij een seniorenflat en het ontmoetingscentrum komt deze groep vaak bij ons boodschappen doen. Wij vinden het dan ook heel fijn dat wij iets terug kunnen doen voor de ouderen, niet alleen met deze fantastische donatie maar ook door het sponsoren van lokale evenementen zoals de bingo of een kerstbrunch.”

Nationaal Ouderenfonds

Het Ouderenfonds gelooft dat iedere oudere meetelt en dat iedereen oud moet worden op een manier die hij of zij wil. In elke straat woont wel een oudere die zich eenzaam voelt. Het Ouderenfonds vergroot het sociale netwerk van ouderen en versterkt de zelfredzaamheid en empowerment.

advertentie
advertentie