Skv kon zaterdag vijf keer juichen, (foto: Richard Anthonysen)
Skv kon zaterdag vijf keer juichen, (foto: Richard Anthonysen) Foto: Richard Anthonysen

SKV swingend naar 1-5 overwinning op Otterlo

25 november 2019 om 10:43 Algemeen

SKV was niet te stoppen door Otterlo. Op het mooie kunstgrasveld liet SKV zien dat het voor niets minder dan een overwinning kwam. Met een mooie 1-5 overwinning kreeg de ploeg van trainer Marcel van der Hoop waar het recht op had.

WAGENINGEN - Binnen de minuut lag de 0-1 al in het netje. Bart Sivius stoorde door op de keeper die de bal pardoes in de voeten van Niek Steenbergen schoof. Deze zette direct Tom Ooms aan het werk, die zijn schot gekeerd zag. Ludo Oosting was er echter als de kippen bij om de rebound knap in de touwen te schieten, 0-1. SKV controleerde vanaf dat moment de wedstrijd, maar verzuimde door te drukken.

De eerste de beste Otterlo kans, in de 28ste minuut, was direct raak. SKV verloor een 1 tegen 1 duel en de slimme Otterlo spits liet keeper Dennis van de Berg kansloos, 1-1. SKV was even van slag en had even later het geluk van de lat nodig om een achterstand te voorkomen. Daarna pakte SKV de boel weer op en kwam in de 35ste minuut, na 2 keer geel binnen 5 minuten, tegen 10 spelers van Otterlo te staan met als bonus een penalty, na een overtreding op Jermain Lamers. Bart Silvius liet zich dit buitenkansjes niet ontnemen, 1-2. Drie minuten later was het wederom raak. Een mooie steekbal van Sivius zette Tom Ooms 1 op 1 met de keeper. Op volle snelheid stifte hij subliem de 1-3 op het scorebord.

Na de rust liet SKV Otterlo komen en verzuimde SKV, door de vele ruimten die door Otterlo werd geboden, de score verder uit te breiden. De uitstekende keeper Dennis van de Berg zorgde met twee fantastische reddingen dat de 1-3 gehandhaafd bleef.

Met Anne van de Meulen voor de moegestreden Tom Ooms en Robert van der Laan voor Jeroen van Steenbeek kwam er vers bloed binnen de lijnen en kreeg SKV waar het recht op had. De sterk spelend Niek Steenbergen bediende met een mooie steekpass Bart Sivius die prachtig wegdraaide bij zijn tegenstander en de keeper kansloos liet. Een minuut voor tijd was het wederom Silvius die de 1-5 eindstand op het scorebord zette. Uit een mooie aanval over veel schijven werd hij door Anne van der Meulen met een mooie assist op maat bediend.

Een heerlijke overwinning voor SKV in deze krankzinnige competitie, met acht ploegen op drie punten van de nieuwe koploper Veenendaal.

Kijk voor meer informatie op de website.