Afbeelding

WAVV struikelt in eigen huis over laagvlieger DCS

24 november 2019 om 17:45 Sport

door Dick Martens

WAGENINGEN - WAVV heeft zich in het thuisduel met DCS geen goede dienst bewezen. De ploeg van trainer Dik Peters van Ton was niet bij machte de drie punten in Wageningen te houden. De hechte verdedigingsmuur van tegenstander DCS was daarvoor een te lastig obstakel, maar ook een gebrek aan ‘Wageningse creativiteit’ droeg niet bij aan een eventueel positiever resultaat. Natuurlijk kon als excuus worden aangedragen, dat door blessures de sterkhouders Marvin van den Born, Idi Duraku en Wesley Mortier ontbraken, maar daar wilde Peters van Ton de uiteindelijke 0-1 nederlaag niet aan ophangen. ,,Wij waren vanmiddag niet bij machte om van de geboden ruimtes gebruik te maken”, blikt hij terug. ,,Qua werklust kan ik de jongens niets verwijten, maar we brachten niet genoeg om het DCS moeilijk te maken.”

Rommelig en onsamenhangend

De beginfase tegen de nummer voorlaatst van de 1e Klasse E was rommelig en onsamenhangend, met kleine kansen voor beide ploegen. De eerste serieuze kans viel pas na ruim een half uur spelen te noteren. Die was voor WAVV-aanvaller Kevin van Woerkom, maar die zag tot zijn ongenoegen, dat DCS-keeper Bas Schoolmesters zich niet liet verschalken. En omdat ook de gasten uit Zevenaar aanvallend te weinig initiatieven toonden, was de 0-0 stand bij rust niet echt een verrassing.

Andere speelwijze

,,Omdat ik na rust toch meer stootkracht wilde zien, heb ik onze speelwijze in de rust omgezet naar 4-4-2”, legt Peters van Ton uit. ,,Met Kevin (van Woerkom) en Roy (de Ruiter) als de twee puntspelers, met Lennart van de Peppel daar kort achter. We kregen daardoor wel meer grip op de wedstrijd, maar echt veel gevaarlijker werden we niet.” Dan deden de gasten het in het tweede bedrijf wat beter en waren uiteindelijk ook effectiever.

Strafschop

Al snel moest WAVV-doelman Jeffrey Rutten al zijn talenten aanspreken om een ‘dwarrelbal’ van DCS-aanvoerder Mark Berendsen uit zijn doel te ranselen, maar was na ruim een uur spelen kansloos op de inzet van aanvaller Juri Joosten (0-1). Even later leek de wedstrijd door middenvelder Serge de Vries definitief beslist te gaan worden. Hij mocht, na een overtreding van rechterverdediger van WAVV, Tim van der Meulen, aanleggen vanaf de strafschopstip, maar opnieuw toonde doelman Rutten zijn klasse en stopte de toch niet slecht ingeschoten strafschop. Daarmee hield WAVV de kans op minimaal een puntendeling. Maar in de hectische slotfase liet collega-doelman Desley ten Westenend zich niet meer verschalken. Al was ook hij kansloos bij een inzet van de mee opgerukte van der Meulen, die zijn inzet van de doellijn getrapt zag worden.

‘Het zat er vandaag niet in’

,,Het was zeker een tegenstander waarvan wij de punten hadden moeten pakken”, aldus Peters van Ton tot slot. ,,Het zat er vandaag niet in. Dat was zonde, want je verliest nu dure punten in onze strijd richting de koppositie.”