Dansgroep Bellydance
Dansgroep Bellydance Foto: Jaap Schouls

Jaarmarkt met artistieke rand

21 september 2019 om 21:07 Algemeen

WAGENINGEN - Zonovergoten vond op zaterdag 21 september in Wageningen de Emmaus jaarmarkt plaats, geflankeerd door het Intercultureel Straat Festival. Een breed geschakeerd publiek stortte zich op de bijzondere artikelen, vaak al een tijd apart gehouden voor de jaarmarkt. Tegelijk vulden romantische en vrolijke klanken van de diverse amateurgroepen met dans, percussie, muziek en zang het Bowlespark.

Om 12.00 uur stonden er al honderden te wachten om de krenten uit de aangeboden kunst, antiek, curiosa, kleding, boeken en platen op de kop te tikken. De jaarmarkt bestaat volgens Joris Visschers van Emmaus al zeker 30 jaar en heeft zich in Wageningen een vaste plaats verworven. Gebruikte spullen in circulatie brengen, is een vorm van duurzaamheid. Met de opbrengst van de jaarmarkt, meestal wel een vlotte 15.000 euro, worden bijzondere doelen gesteund, die anders moeilijk van de grond zou komen. De meeste daarvan zijn in het buienland.
Zeker ook de deelnemers aan het Intercultureel Festival waren internationaal. Katharine van de buikdansgroep Bellydance: “Onze groep bestaat uit onder meer 2 Nederlanders, 1 Bulgaarse, 1 Spaanse, 1 Indiasche. Zelf ben ik van Duitse herkomst. Op mijn 13e verjaardag kreeg ik een buikdansles cadeau. Dat was het begin en nu heb ik in Wageningen een enthousiaste buikdansgroep. Elke week oefenen we in het “gebouw met de klok” van de WUR in een zaal met een grote spiegel. Onze stijl is zeer gevarieerd; het loopt van uiteen van jazz tot klassiek. We zorgen soepel in de heupen te blijven”.
Opvallend was ook het optreden van de Circusschool. Ritmisch werden bijzondere bewegingen getoond. De climax was voor Ziba Nillian van de Freedom Band AZC. Dit festival biedt kansen voor mensen uit verre landen hun bijzondere talenten te tonen. Erik Groen bleek een enthousiaste stagemaster.
Het Intercultureel Festival werd financieel ondersteund door het Initiatievenfonds van de gemeente Wageningen.

Muziekgroep RAMI
advertentie
advertentie