Afbeelding

Kunstfestival voor Kinderen in Wageningen

20 augustus 2019 om 11:59 Algemeen

WAGENINGEN - Op zondag 1 september, van 13.00 tot 17.00 uur, vindt op de Markt het eerste Kunstfestival voor Kinderen Wageningen plaats. Doel van dit festival is kinderen in contact brengen met kunst en uitdagen zelf creatief aan de slag te gaan. Op het kunstfestival zijn ca. 12 gevarieerde workshops die geïnspireerd zijn op ‘bekende kunstenaars’ of kunststromingen. De workshops worden uitgevoerd door kunstenaars uit Wageningen en omgeving.

Het aanbod is heel divers. Van fantasiefiguren maken gebaseerd op de schilderijen van Jeroen Bosch tot beelden maken van piepschuim à la Karel Appel, van knippen & plakken in de stijl van Matisse tot etsen drukken naar voorbeeld van Jan Mankes. Ook aan kinderen die graag muziek maken is gedacht, Sampa Soekhram verzorgt een vrolijke percussieworkshop.

Het kunstfestival werkt samen met de binnenstadsmanagers en winkeliers in Wageningen en sluit aan bij het thema ‘Wageningen ruimt op!’ Recyclen staat hoog in het vandaal. Bij het festival wordt onder andere gebruik gemaakt van restanten en afvalmaterialen van winkeliers. Op het Place du Tertre, zelf schilderen achter een schildersezel, gaan kinderen schilderen op karton van afgedankte dozen. Ook mogen ze collages maken met plaatjes uit oude boeken en tijdschriften.

Alle workshops zijn gratis toegankelijk en kinderen kunnen, indien plek, gewoon aanschuiven. Het Kunstfestival voor Kinderen Wageningen wordt financieel mogelijk gemaakt door de Gemeente Wageningen en het Initiatievenfonds Wageningen. De organisatie is in handen van de Kunstfactorij.

advertentie
advertentie