Tijdens de pauze in het oefenduel tegen Redichem keek WAVV-oefenmeester Moslin Adnane niet bepaald vrolijk. (foto: gertbudding.nl)
Tijdens de pauze in het oefenduel tegen Redichem keek WAVV-oefenmeester Moslin Adnane niet bepaald vrolijk. (foto: gertbudding.nl)

Pittige taak WAVV trainer

Algemeen

Voetbalvereniging WAVV is vooruitstrevend. Met een nieuw zaterdag standaardteam kijkt de club naar de toekomst. Al eerder had WAVV een zaterdagteam. Dat was in 1977, maar duurde slechts enkele seizoenen.

Door Gert Budding

WAGENINGEN - Zaterdag kwam het nieuwe elftal onder leiding van hoofdtrainer Moslin Adnane na twee trainingen voor het eerste in actie. Tegenstander was Redichem dat met 4-1 won van de Wageningers. Adnane schrok daar niet van.

“De toekomst van het voetbal is het spelen op zaterdag. Dat is de tendens. Vanmiddag in de eerste oefenwedstrijd miste ik nog zeven spelers en vannacht gaan er nog en aantal op vakantie. Daar heb ik mee te maken, kan niets eisen van de spelers. Het is ook moeilijk om nu doelen te stellen, we spelen wel om te winnen.”

De trainer hoeft zich de komende weken niet te vervelen. “Er is inderdaad nog veel werk. Bij de meeste clubs vormt zeventig procent de basis en hoeft dertig procent nieuwe spelers ingepast te worden. Wij starten met een compleet nieuw elftal. Er lopen verschillende jonge knapen in het elftal en die zijn nog te onrustig aan de bal. Daarom zijn ervaren spelers belangrijk. Het eerste zondag elftal van WAVV heeft wel een budget. Wij hebben vooralsnog geen budget”, zegt Adnane.

WAVV-bloed

“Ik stel enkele voorwaarden aan de spelers, er moet in ieder geval WAVV-bloed door de aderen stromen. Dat maakt het al direct een stuk makkelijker. Toen ik als speler bij WAVV kwam, was het de bedoeling dat ik één jaar zou blijven. Het werden er zes. De vereniging heeft uitstraling en als je eenmaal met dat virus besmet raakt, kom je daar niet gemakkelijk vanaf.”

advertentie
advertentie