De Wageningse schakers waren afgelopen week met 19 spelers aanwezig op het terras.
De Wageningse schakers waren afgelopen week met 19 spelers aanwezig op het terras.

Zomers potje schaken op het terras van Loburg

9 juli 2019 om 14:42 Algemeen

De Schaakvereniging Wageningen is met zomerreces. Dat wil zeggen dat de gebruikelijke speellocatie in de Vredehorst voor twee maanden wordt verruild voor het terras van café Loburg.

WAGENINGEN - In de maanden juli en augustus wordt op de gebruikelijke donderdagavond vanaf 20.00 uur naar mogelijkheden gezocht om de tegenstander een hak te zetten. Al meer dan tien jaar voelen de schakers zich meer dan welkom bij Loburg. Voor hen is het een ideale locatie om te spelen. Het biedt ze de gelegenheid om in contact te komen met inwoners van Wageningen en bij Loburg weten ze dat schakers dorst krijgen van nadenken. Het schaken is namelijk niet uitsluitend gereserveerd voor leden van de schaakclub. Af en toe wil er ook wel iemand aanschuiven voor een potje.

“Maar iedereen is welkom om mee te spelen”, aldus voorzitter Kees Stap. “Er is genoeg schaakmateriaal aanwezig om ook anderen te laten schaken. Wij komen vanaf 20.00 uur aanwaaien. Zo rond half negen kijken we wie er op eigen gelegenheid een potje wil spelen of dat er animo is voor een toernooitje snelschaak of rapid. Vorige week hebben we met 19 schakers twee toernooitjes gespeeld.”

advertentie
advertentie