Afbeelding

Bestemmingsplan Kirpestein

17 januari 2019 om 11:17 Algemeen

Door Peter van Herpen

De raadsfracties en wethouder Anne Janssen gingen maandag op de politieke avond in debat over het Bestemmingsplan Chuchillweg 2 (Kirpestein). Er was weinig verzet te bespeuren bij de raadsfracties tegen de plannen om daar een gebouw van 21 meter hoog te realiseren voor de huisvesting van 128 studenten.

WAGENINGEN – De vaststelling van het bestemmingsplan wordt als hamerstuk afgehandeld in de vergadering van de gemeenteraad op 28 januari. Er was kritiek op de manier waarop de omwonenden bij de voorbereiding van het bestemmingsplan betrokken zijn geweest. Ook wethouder Anne Janssen vindt dat de participatie van omwonenden bij de plannen beter kan. De gemeenteraad en de wethouder willen de omwonenden mee laten spreken bij de verdere uitwerking van de plannen.

Op een rondetafelgesprek in december 2018 hadden bewoners al aangegeven dat ze vooral bezwaren hebben tegen de hoogte van het te bouwen studentencomplex op de hoek van Churchillweg en Ritzema Bosweg en tegen de massaliteit van het bouwvolume. De wethouder vindt dat er een zorgvuldige besluitvorming heeft plaatsgevonden. Ze gaf toe dat in de participatie van betrokkenen en belanghebbenden nog een kwaliteitsverbetering gemaakt kan worden. In het voortraject gaven omwonenden al goede suggesties bij de ruimtelijke inpassing van het gebouw. Ook werden enkele suggesties over aanpassing van het bouwvolume meegenomen.

Bij de planuitwerking moeten oplossingen gevonden worden voor het aantal parkeerplaatsen dat er bij het gebouw mag komen aan de noordkant van het terrein en voor de verkeersveiligheid.

advertentie
advertentie